sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Joulupiparit

350 g siirappia
300 g sokeria
500 g voita tai margariinia
2 munaa
1 rkl kardemummaa
1 rkl neilikkaa
1 rkl kanelia
½ rkl inkivääriä
1 rkl soodaa
½ dl kermaa
1 kg karkeita vehnäjauhoja
150 g perunajauhoja

Tämä on iso annos, ohjeen voi myös puolittaa.

Jos mahdollista, käytä kuumennuksen kestävää teräsastiaa, jossa voit tehdä koko taikinan.

Sulata voi ja kiehauta siinä siirappi ja sokeri. Nosta pois kuumalta levyltä ja vatkaa tasaiseksi. Lisää mausteet, vähän vatkatut munat ja kerma, johon on liotettu sooda.
Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina yön yli jääkaappiin.

Leivotaan seuraavana päivänä. Paista 200 asteisessa uunissa 8-9 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti