lauantai 5. marraskuuta 2016

Ipanaviikonloppu

Tikkurila
Kun Balkanin reissun jälkeen kävin Lohjalla, Onni kysyi heti, koska hän voi tulla meille yöksi. Ja Ilona huusi yläkerrasta kaikuna, että hänkin haluaa mummulle yökylään. Onnilla oli tietysti Pokémon Go mielessä. Sovimme pyhäinpäivän viikonlopusta ja vähän epäilin, malttaako Ilona jäädä meille kahdeksi yöksi.

Kävin perjantaina Virekodissa ja lenkittämässä äidin, ennen kuin ajoin Suville. Noelkin olisi halunnut mummulle ja olisihan vintissä yösijat kolmelle, mutta ehkä kokeilemme sitä joskus myöhemmin. Ilta kului glögiä maistellen ja tortilloja syöden, lapset katsoivat nauhoittamiani elokuvia telkkarista.

Ipanat nukkuivat vintissä aamuyhdeksään, aamiaisen jälkeen lähdimme käymään Honkanummella ja ajoimme sieltä Tikkurilaan. Pokémon-jahti vei meidät Heurekaan ja Vantaan kaupunginmuseoon katsomaan Joki - kivikaudesta kaljakelluntaan -näyttelyn, sieltä kävelimme Grilli Souvlakiin syömään girospitat. https://fi-fi.facebook.com/Souvlaki.fi

Kotimatkalla jäimme kyydistä Leinelässä, päivän kävelyt olivat noin viisi kilometriä, Ilonalla varmaan lähemmäs 7km, kun hän kolusi kaikki ojat ja kivetykset. Kotona pelasimme historiallista Kuninkaantie-lautapeliä. Ilona olisi halunnut tehdä pihalle lumiukon, mutta eihän se onnistu puuterilumesta.

Illan hämärtyessa Ilona sytytti kynttilät lyhtyihin ja ipanat menivät pihalle kolaamaan lunta. Hannu viritti takapihalle nuotion, jossa grillasimme makkarat.

Ipanat innostuivat lautapeleistä ja kaivoimme kaapista Afrikan tähden. Ilonalla on kyllä ihan omat säännöt; "Eiköhän sovita että...."

Sunnuntaina lapset olivat levottomia ja ilmassa alkoi olla riehumisoireita. En saanut heitä uloskaan, kävimme Hannun kanssa vuorotellen lenkillä ja ruuan jälkeen vein ipanat kotiin. Kävin Virekodissa ja Virkkalan hautausmaalla, ennen kuin menin Suville saunomaan ja pelaamaan Ilonan kanssa jotain outoa eläinkortti-peliä.

Maanantaina oli aikainen herätys, söimme aamupalan ja heitimme Noelin kanssa isommat lapset autolla kouluun. Oli muutaman asteen pakkanen ja vähän lunta maassa. Jäimme ulos leikkimään ja pelaamaan sählyä ja lätkää. Iltapäivällä alkoi sataa lunta. Kotiin ajaessani moottoritie oli jäässä, nastarenkailla ajokin tuntui kuin olisi ollut soutuveneellä liikkeellä. Matkan varrella oli neljä onnettomuutta, panjonko niitä onkaan ruuhka-aikana? En uskaltanut lähteä taistelemaan paikastani Tuusulanväylälle, vaan ajoin Jumbon kautta ja pikkuteitä pitkin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti