lauantai 26. marraskuuta 2016

Kaamosaikaa

Kelkkamäet olivat sulaneet, kun jäin Suville yöksi ja Noelia vahtimaan. Illalla saunoin Ilonan ja Onnin kanssa. Iltapalan ja hammaspesun jälkeen siirryin heidän kanssaan yläkertaan nukkumaan. Noel kapusi raput perässämme ja petasi itselleen pedin sänkyni viereen lattialle isosta sohvatyynystä, sisko suukotti ja peitteli hänet vauvapeiton alle. Aivan kuin koiranpentu olisi nukkunut lattialla vieressäni. Kunnes isi vei alakertaan nukkumaan Noelin, joka isoon ääneen pisti vastaan.

Onni harmitteli kokeiden vähäistä määrää; olen luvannut hänelle euron jokaisesta ysistä ja kympistä, jonka hän kokeista saa. Aamulla Ilona puki Noelille ulkovaatteet ja veimme isommat sisarukset kouluun. Samalla pukemisella jäimme pihalle aamuhämärään leikkimään. Noel yritti ottaa kelkan käyttöön, mutta se oli vaihdettava potkupyörään.

Tiistaina kävimme Tuulan kanssa UMO:n vuoden viimeisessä lounaskonsertissa. Orkesteri esitti loistavasti Ellingtonin orkestroimia Tsaikovskin kappaleita mm. Pähkinänsärkijästä ja Romeosta ja Juliasta. Lounaan söimme Eerikinkadun turkkilaisessa, ennen kuin menimme Ateneumiin katsomaan Amedeo Modiglianin näyttelyn. Ennen kotiinpaluuta kävin vielä Sanomatalossa luovuttamassa verta.

Keskiviikkona olikin vuorossa Tallinnan päiväristeily siskon kanssa. Loppuviikollakin sää pysyi lämpimänä ja kosteana. Ensimmäisen adventin lähestyessä otimme esille joulukynttelikköjä ja -valoja. Perjantaina tein piparitaikinan. Lauantaina vein havut ja kynttilän Honkanummen haudalle. Illalla paistoin piparit venäläisten munkkikuorojen hoilatessa taustalla. Pitkästä aikaa viikonloppu, jonka vietän kokonaan kotona.

Joulu on tänä vuonna mahdollisimman lyhyt ja Hannullakin on vain yksi ylimääräinen vapaapäivä. Siivoukset hoidamme perinteiseen malliin, mutta leivonnaisten ja ruokien määrää aion vähentää. Tein taas listoja tekemisistä ja ostamisista, lahjat olen jo onneksi hankkinut. Meidän yhteinen joululahjamme on liput maaliskuulle Cristina Brancon konserttiin. Ensimmmäisenä adventtina aloitimme Jouluradion kuuntelemisen.

Kuukauden kirja: Annie Proulx "Laivauutisia". Olen lukenut kirjan vuosia sitten ja sen sympaattinen, lämmin tarina kosketti minua lähtemättömästi. Mielelläni luen kirjan toiseenkin kertaan lukupiirin valintana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti