lauantai 28. lokakuuta 2017

Ensilumi Vantaalla

Torstaina lumi peitti maan, minä nostin kynttilälyhdyn roikkumaan terassille ja päiväkodin pihalla lapset tekivät innoissaan lumiukkoja ja vetivät pulkkaa perässään. Ystävämme Concha lähetti Portugalista (Óbidos) viestin, että on ollut rasittavan kuuma kesä ja edelleen on +34 astetta. Pitäisikö ottaa viikko vapaata ja lähteä testaamaan rinkan toimivuutta?

Illalla katsoimme "Dorian Grayn muotokuva" -leffan. Pitäisikö oikeasti tutustua Oscar Wilden tuotantoon?

Lauantain vesisade sulatti lumet. Alkuviikolle on luvattu pakkasta ja jouduinkin perumaan Lohjan keikkani. En arvaa lähteä kesärenkailla ruttaamaan uutta autoa. Onneksi haravoimme viime viikonloppuna pihan ja haimme suppilovahverot Raaseporista. Sinne ne nyt jäivät, kaikki poimimattomat sienet. Joku ystävällinen sielu voisi laittaa viljelypalstalleen kyltin "Saa ottaa", niin minä kävisin hakemassa lehtikaalit pois pakkaskelien alta. Talviaikaan siirtyminen vaikutti minuun niin, että olin sunnuntaina jo 7.30 keittämässä kahvia, kun radiosta tuli aikamerkki. Ei kun vielä tunniksi takaisin petiin!

Minun uimapaikkani toukokuusta syyskuuhun on Keravanjoki. Jotkut hurjapäät laskettelevat jokea kajakeillaan vielä loka-marraskuun vaihteessa. Joki on nyt niin turvoksissa, että lähimmät puut kasvavat vedessä. Syksyn tullen hyödynsin ruuanlaitossa kotimaisia kasviksia, juureksia, sieniä ja marjoja. Ilmojen kylmetessä tein keittoja ja uuniruokia.
Salviabroileria kasvisten kera. Tässä versiossa salvia vaihtui lehtikaaliin.

 Lehtikaalisalaattia fetalla ja uunikuivatuilla kirsikkatomaateilla valkosipuliöljyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti