maanantai 6. marraskuuta 2017

Matkailuvuosi 2017

Jos viime vuonna lähti reissaaminen lapasesta, niin tänä vuonna meni vielä villimmäksi. Maapisteitä tuli ainoastaan Ranskasta, jossa tuli käytyä parikin kertaa. Reissut onnistuivat suunnitelmien mukaan, vain Hannun alkukesästä alkaneet jalkavaivat hidastivat ja muokkasivat matkoja. Nyt, kun vuosi alkaa olla lopuillaan ja tämän vuoden reissut on näillä näkymin tehty, on aika katsoa vähän taaksepäin. Voisin sanoa; napakymppi!


1. Talvinen Vilna

Loppiaisviikonlopuksi suunnittelimme Krakovan-matkaa, mutta päädyimmekin Finskin tarjouslennoilla Vilnaan, joka oli Hannulle uusi kohde. Keli oli hyytävän kylmä, meitä lämmittivät mukava majoitus, kaupungin useat oluttuvat ja hyvä ruoka.


2. Keväinen Lontoo

Houkuttimena Norskin edulliset lennot ja Muumi-näyttely suuntasimme ystäväni kanssa suorilla lennoilla keväiseen Lontooseen. Muumit jäivät näkemättä, sen sijaan vietimme paljon aikaa ulkona puistoissa ja kaupungilla kävellen.


3. Annan joululahjareissu Barcelonaan

Maaliskuun lopun muutaman päivän äiti/tytär-matkalla sää suosi ja kiertelimme kaupunkia kävellen ja auringosta nauttien. Tytär kolusi myös kauppoja. Edelleen hän rankkaa Rooman parhaaksi kaupunkikohteeksi. Minulle tuli tunne, että tämä kaupunki on nyt nähty.


4. Camino de Santiago; 40 päivän reissu Pohjois-Espanjassa

Vuoden, ehkä tähänastisen elämäni paras reissu! Vietimme pääsiäispyhät ja Hannun talviloman yhdessä, ennen kuin lähdin yksin vaeltamaan Pamplonasta kohti Leónia. Sen jälkeen pidin vielä viikon verran lomaa jo helteiseksi muuttuneessa Madridissa ja sen maakunnassa. Koluttuani Madridia vähän uusilta kulmilta se nousi suosikkilistallani ohi Barcelonan. Tästä se lähtee:


5. Mukava Tartto

Vaikka Hannu jo heinäkuussa kärsi jalkavaivoistaan, hän halusi jonnekin muutaman päivän matkalle. Saimme kasattua kolmen päivän reissun Tarttoon edullisesti ja tykästyimme vireään kaupunkiin.


6. Joogaleiri Latvian rannikolla ja liitännäismatkat

Osallistuin toista kertaa Shakta-joogakoulun kesäleirille Kaltenessa. Tällä kerralla tein matkat maata myöten ja menomatkalla pysähdyin pariksi yöksi Pärnuun. Mahtavaan viiden päivän leiriin sisältyi lukuisia joogatunteja, mukavaa yhdessäoloa, uimista, hyvää ruokaa ja retkipäivä. Leirin jälkeen jäin Riikaan, jonne Hannu lensi seurakseni pariksi yöksi. Paluumatkalla jäimme vielä Tallinnaan kahdeksi yöksi. Tästä se lähtee:


7. Ei Lappiin vaan Kroatiaan!

Minun piti lähteä elokuussa Saariselälle patikoimaan, mutta matka peruuntui vähäisen osanoton vuoksi. Harkitsin hetken lähteväni yksin jonnekin muualle patikoimaan, mutta Hannu puhui itsensä mukaan ja varasimme Norskin edulliset lennot Kroatiaan. Kaunis Istrian rannikko ihastutti, mutta ajankohta oli kyllä musertavan kuuma ja turistinen. Täytyy palata Istriaan joku kevät tai myöhäinen syksy. Pulasta lähdettiin:


8. Moselin viinilaaksot

Jo helmikuussa varasin meille lennot ja majoitukset Moselin reissulle. Tarkoitus oli patikoida ja pyöräillä yhdessä, mutta kävi niin, että sain yksin vaeltaa viinitarhoissa ja metsäpoluilla. Saksan puolella meillä oli kolme kohdetta, Ranskassa kaksi ja kotiin tulimme Zürichin kautta. Vaiherikas matka alkoi tästä:


9. Ystävänpäivän tarjouslennot Roomaan

Norski laittoi helmikuussa kaupunkikohteiden lennot tarjoukseen ja varasimme Annan kanssa muutaman päivän reissun Roomaan + Tivoliin lokakuun alkuun. Halusin näyttää tyttärelle, että Rooman ulkopuoleltakin löytyy kauneutta ja vähän rauhallisempaa elämää.


10. Tallinna

Vuoden aikana tuli käytyä monella halvalla päiväristeilyllä, viikonlopun pakettimatkalla + heinäkuisella parin yön pysähdyksellä Tallinnassa. Se nyt vain on niin hieno kaupunki ja meidän on todella helppo piipahtaa vaikka päiväseltään sinne. En ole mikään shoppailija (korkeintaan hankin alusvaatteita Linetten myymälästä), mutta tykkään kuljeskella Tallinnan uudella torilla, vanhalla torilla ja joulutorilla.Kaupungin hyvä hotellitarjonta ja alati uusiutuva ravintolatarjonta on mukava kokea muutaman kerran vuodessa.

Kotimaan matkailu jäi tänäkin kesänä vähiin, johtuen osittain Hannun jalkavaivoista ja moottoripyörän seisottamisesta tallissa. Juhannuksen vietimme Bromarvissa ihanien ystäviemme mökkivieraina, Valkeakoskella vietimme viikonlopun Työväen Musiikkitapahtuman merkeissä ja elokuussa vuokrasimme mökin Savitaipaleelta. Toivottavasti ensi kesänä ehdimme ja voimme enemmän ajella Hondalla. Ehkä vaihteeksi on taas Kustavin jurttamajoituksen vuoro?Vertailun vuoksi tässä vielä vuoden takainen postaus matkailuvuodesta 2016:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti