perjantai 4. lokakuuta 2019

Hyvää kansallista korvapuustipäivää!

Ellen Thesleff
Pidin taas Helsinki-päivän, kun osallistuin työpaikan lukupiiriin. Sitä ennen kävin konttorilla kahvilla ja ehdin katsoa Ellen Thesleffin näyttelyn HAM:ssa. Kauniita henkilökuvia ja pastellinsävyisiä maalauksia sekä Ruovedeltä että Italiasta. Illalla kävimme vielä joogassa, ennen kuin korkkasimme mansikkakuoharit synttärini kunniaksi.

Viikko oli sateinen, mutta metsään oli mentävä. Perjantaina sain houkuteltua Hannunkin mukaani, tosin kadotimme toisemme heti alkuun. Välillä satoi räntää, välillä paistoi aurinko. Toivottavasti ei sentään lunta tule vielä lähiaikoina peittämään suppareita! Tein lehtikaali-sienipastaa, jonka maustoin currykermalla ja fetalla. Iltapäiväkahville olin ostanut lähileipomosta tuoreet korvapuustit. #korvapuustipäivä

Lauantaina oli vuorossa Tikkurilan maalaismarkkinat, jonne menin aamupäiväjumpan jälkeen edustamaan Vantaan Naisten pankkia. Aurinkoisessa, mutta koleassa säässä lähdin kiertelemään keräyslippaan kanssa torialuetta ja hiillostamaan paikallisia poliitikkoja. Tulos oli odotetun kaltainen; kokkareilla ei ollut antaa kolikoita (ei käteistä), demareilta heltisi seteli, KD-naiset tyhjensivät taskunsa kolikoista, persut kertoivat avustavansa mieluummin kotimaan köyhiä, kepulaiset olivat ylimielisiä ja paikalliset Lionsit sanoivat tekevänsä omalta osaltaan hyväntekeväisyyttä (Vasemmiston ja Vihreiden kojuja en reitiltäni löytänyt). Ihmisiä oli mukavasti liikkeellä, mutta vantaalaiset olivat kaikesta päätellen päättäneet pitää kukkaron nyörit kiinni. Ilokseni moni nuorimies pysäytti minut lahjoittaakseen roposensa. 3-4 tuntia värjöteltyäni Hannu tuli auttamaan telttakatoksen kasaamisessa ja ajoimme kotiin kuumalle juomalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti