sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Söö Tallinn!

Taqueria
Hannu osti minulle (meille) synttärilahjaksi hotellipaketin Tallinnaan, itselleni varasin kokovartalohieronnan hotellin alakerrasta Ilusalong Centralista. Kävipä hyvä tuuri; parhaillaan on meneillään SööTallinn! -tapahtuma, useat ravintolat tarjoavat aterioita kympillä. Saimme huoneemme heti, siinä oli vain yksi vika; tv ei toiminut (illalla TTK). Mainitsimme asiasta respalle, kun lähdimme lounaalle ja tämä lupasi lähettää jonkun korjaamaan telkkarin. Emme kävelleet Rotermann-korttelia pidemmälle, vaan söimme hyvät burritot Taqueriassa.

Rotermann
Park Inn Radisson Central
Palasimme Park Inn Radisson Central Hoteliin, telkkarimme ei toiminut ja saimme vaihtaa toiseen (superior) huoneeseen. Tässä ikkunatkin sai raolleen ja tuuletimme pois hajuveden tuoksut.

Mix Restoran
Illalla aloitimme SööTallinn! -kierroksemme Mix Restoranissa. Hannu valitsi itselleen grillattua lampaanfilettä, minulla oli lounaasta vielä niin täysinäinen olo, että tilasin tattirisoton. Molemmat todella hyviä. 
http://www.soo10.ee/

Nukuimme ikkuna auki, vielä on niin lämmintä. Maanantaina menin runsaan aamiaisen jälkeen 1,5 tunnin hierontaan. Huone oli viileä, mutta Lidia kapaloi minut peittoihin aina niiltä osin, mitä ei ollut käsittelemässä. Hieronta tuntui ihanalta, korvatkin tuli hierottua.

Kristy Mitchell in her studio
Kirsty Mitchell "Wonderland"
Lähdimme kävelemään kohti Telliskiveä ja ensivierailulle Fotografiskaan. Olin varautunut koleaan keliin parkatakilla ja kun koleudesta ei ollut tietoakaan, olin aivan kuumissani. Ensin katsoimme Kirsty Mitchellin lumoavan kauniin näyttelyn "Wonderland". Teokset esiteltiin eri huoneissa vuodenaikojen mukaan.

Alison Jackson "Truth is Dead"
Seuraavaksi katsoimme Alison Jacksonin "Truth is Dead" -näyttelyn, johon oli kuvattu niin trumpit, kuninkaalliset kuin rocktähdetkin. Fotografiskan myymälästä löytyi pari joululahjaakin.

Telliskivi
Telliskivestä kävelimme torille ja jäimme sen yläterassille mustikkastoutille. Välillä ripottetli vettä, välillä paistoi aurinko. Torin ravintolakerroksessa söimme lounaaksi Wrap'n' Rollin wrapit, ennen kuin palasimme hotelliin iltapäiväkahville ja -torkuille.

Restaurant Trofé
Illan ravintola oli Trofé, jossa Hannu söi glögimarinoitua villisikaa. Tarkoitukseni oli tilata sitruslohta, mutta kalaa saa kotonakin ja valitsin sittenkin ankkafileen punaherukkakastikkeella. Hyvää oli!

Estonia-muistomerkki
Tiistaina ei ollut mihinkään kiire, söimme rauhassa aamiaisen, huilailimme huoneessamme ja jätimme tavarat hotellin säilöön ennen puoltapäivää. Kävelimme Kalasatamaan, sieltä Toompean kautta vanhaan kaupunkiin.

Linda Park
Scheeli Restoran
Vielä ehdimme nauttia yhdet kympin ateriat ja valinta osui Scheeliin, johtuen himoitsemastani ankka-annoksesta. Kokin tervehdyksenä saimme ankkapateeta sinappikastikkeella, leipävalikoiman täydensi hyvä savukalalevite. Hannu valitsi Vana Tallinna -maustettua porsaanfilettä, minun ankkaani kruunasi mustaherukkakastike. Nappivalinta! Ennen hotelliin ja satamaan lähtöä istahdimme vanhaan kaupunkiin kahvittelemaan, vielä oli terassikeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti