tiistai 11. lokakuuta 2022

Synttäriristeily Tallinnaan

Tukka pois ja linnaan! Maanantaina parturi ja tiistaina Tallinnaan. Sain Viking Lineltä synttäritarjouksen päiväristeilylle. Aiemmin kävin niillä kerran kuukaudessa (usein lastenlastenkin kanssa), mutta hintojen noustessa päiväristeilyt ovat jääneet. Päätin käväistä kaupungissa ennen syyslomien alkua. Meinasi jäädä aikomukseksi, kun joku pöljä oli (taas!) pysäköinyt autonsa ratikkakiskoille ja viitoset seisoivat sen takana. Lopulta ehdotin kahdelle rouvalle kimppataksia ja ehdimme lautalle. Kadotimme toisemme ja istumapaikan saatuani pienensin kahvilassa setelin ja lähdin etsimään rouvia. Parin hakuammunnan jälkeen oikeat löytyivät tanssiravintolan puolelta. Minut on kuulemma helppo tunnistaa muuten musta-harmaasta massasta.

Taqueria

Matka oli hankintareissu, ajattelin ostaa skumpat mökkiviikolle. Vertasin Vikingin ja Nautican Rimin hintoja; Freixenet Brut 5,80 Vikingillä, Rimi ja Alko 11€. Ostin Rimistä vain mausteita. Olisin halunnut mennä pitkästä aikaa lounaalle NoNii Resto Pubiin, mutta se on sulkenut ovensa. Plan B oli Taqueria, jonka Tuesday Taco houkutteli; kolme tacoa 7,30€.

Tällä reissulla päätin olla juoksematta koko kaupunkia otsa hiessä. Keskitin ostokset Satama Turgiin ja laivan myymälään. Kävin lounaalla, käyskentelin vanhassa kaupungissa ja istuin Reval Cafén mukavalla sohvalla iltapäiväkahvilla. Sää olisi sallinut terassinkin, mutta yksinään se ei minua innostanut.

Yksin risteilyssä on se hyvä puoli, että sain luettua kirjan loppuun. "Mitä? Etkö mennyt päivätansseihin!!!?" kysyvät lukupiirin vanhemmat rouvat. Keskiviikkona kävin Maijan kanssa katsomassa "70 on vain numero" -elokuvan. Hyvät näyttelijät, hauska/liikuttava leffa. Torstaina olikin vuorossa toisen lukupiirini kokoontuminen. Vilkas viikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti