sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Loppukuun aktiviteetit

Kuntoportaissa on viikonloppuisin ruuhkaa, joten kävin lauantaina pitkästä aikaa mäkitreeneissä kevään (mahdollista) vaellusta varten. Illalla menimme Rekolan Kinon ¡Flamenco! -esitykseen.

Sunnuntaina jatkoin treenejä ja puuskutin mäen ylös pysähtymättä. Kotimatkalla poikkesin lähimetsään; ei niin sienen sientä! On siis tyydyttävä viikolla kerättyyn saaliiseen tai lähdettävä uudelleen Teijoon.

Talven sienivarasto

Maanantaiaamuna oli pakkasta, lähdin kuitenkin tekemään rapputreenit. Illalla jooga.

Tiistai oli sateinen, nuhjuinen päivä. Jätin rapputreenit väliin, kävelylenkillä hain tuttavan palstalta viimeisiä lehtikaaleja. Illalla jooga.

Joku iltapäivälehti kirjoitti "harvinaisesta suomalaisesta", joka pukeutuu värikkäästi. No, minun ulkoiluvaatteeni ovat kaikki vuosia (jopa toistakymmentä vuotta) vanhoja, mutta käytössä niin kauan, kun mahtuvat päälle. Uusin on vaaleanvihreä Niken juoksutakki, jonka hankin keväällä ennen pitkää vaellusta. On minulla yksi musta kevyttoppatakki, joka on mukava päällä ja sen verran pitkä, että peittää mekot ja tunikat ja suojaa reidet pakkaselta.

Viikkosiivouksen tehtyäni kävimme keskiviikkona Ravintola Tammistossa lounaalla ja ajoimme sieltä Tikkurilaan katsomaan Almodóvarin elokuvan "Rinnakkaiset äidit". Niin hieno, kaunis ja vähän surullinenkin leffa. Illalla Hannu pullotti toisen satsin omenaviiniä, josta tuli aivan rutikuivaa. Ensimmäinen, kesäomenista tehty viini jäi makeahkoksi, joten täytyy varmaan tehdä 50/50 sekoitusta. Siinä kykkiessään iski noidannuoli (syytti taas minua tai noitasiskojani!) ja torstain kehonhuoltotunti jäi häneltä väliin. 

Menossa uuniin...
... ja uunista ulos

Torstaina kehonhuoltotunti ja lenkki. Perjantaina lenkki ja rapputreeni, suihkun jälkeen tein Turkinpippuri-wingsejä (maistuivat ihan salmiakilta) ja uunipunajuuria sinihomejuustolla ja saksanpähkinöillä.

Ihanaa, kylppäri on taas kokonaan käytössämme, kun viinipönttö ei enää vie siellä tilaa.   

Halloween-viikonlopun (what?) kunniaksi annoin Hannulle luvan ripustaa valkoisen paperitähden makkarin ikkunaan, se kun ei näy kadulle.

Hannu teki kokkausvuorollaan Napoli-pizzaa anjoviksella ja tonnarilla. Tulihan ainakin reunoja tarpeeksi, kun taikina kohosi komeasti. Uunin jälkilämmössä hän paistoi sämpylät, parhaat ever. Harjoitus tekee chefin! 

Otin osaa Porraspäivät 2022 -haastekampanjaan, samalla nostin rapputreenin määrän kolmesta kerrasta (ylös-alas) viiteen kertaan. Ei tuntunut missään, ei edes illan joogatunnilla. Tiistaina sama treeni; lenkki, raput (×6) ja jooga.


Syksyn kirjoja:

Jantso Jokelin & Touko Hujanen "Joutoretki - Road trip kätkettyyn Suomeen". Toimittaja-kuvaajakaksio kiersi Suomea laidasta laitaan niin autolla kuin junillakin. Etsien ja joskus löytäenkin; perinneruokia, matkustajakoteja, huvipuistoja, surkeita mäkihyppytorneja. 1960-luvun rengasmatkojen epämääräisiä nähtävyyksiä. Särkyneitä unelmia ja konkurssiin kaatuneita suuria suunnitelmia. Kuin aikahyppy vuosikymmenten taakse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti