sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Merkkipäivänä... Vantaalla!

Olen monta kertaa viettänyt synttärini Balkanilla (tai Roomassa). Niin oli tarkoitus tänäkin syksynä, mutta edullisimmat lennot löytyivät syyskuun alusta, emmekä tällä kerralla raskineet olla reissussa montaa viikkoa/montaa maata, vaan teimme 10 päivän kiertomatkan Kroatian rannikolla.

Reflektor

Sää on taas suosinut ulkoilua. Rapputreenit kävelylenkeillä jatkuvat ja pikkuhiljaa aloittelemme pihahommia. Vaihdoin terassin ruukkuihin kanervat kesäkukkien tilalle, saman aion tehdä hautakukille. Viikonloppuna teimme iltalenkin Havukoskelle katsomaan Reflektor-valojuhlaa. Porukkaa oli paljon liikkeellä leppeässä, pimeässä illassa. Pitäisikin siirtää lenkit iltaan nyt, kun kausivaloja syttyy (sähkön hinnasta huolimatta) entistä enemmän ja aiemmin.

Haimme naapureilta lisää omenia viinin ja soseen tekoa varten. Jos ensimmäinen omenaviini pulisi rauhallisesti kylppärissä, niin tämä toinen satsi (Kaneliomenoita) porisee pontevasti alusta asti aivan omaa säveltään. Sunnuntaina sain vapaavuoron ruuanlaitosta, toivomuksestani Hannu lupasi kokata täytettyjä paprikoita. Kävelylenkillä poikkesin kasvimaalle poimimaan violetin väristä lehtikaalia, kehotin Hannua silppuamaan sitä ruuan joukkoon. Koskaan ei voi olla liikaa kasviksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti