sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Haltialan lenkki toisinpäin - ja kunnialla kotiin


Sunnuntaista tuli poutapäivä ja Hannu pesi pihalla pari mattoa. Jätimme ne ja pyykit ulos kuivumaan ja polkaisimme Haltialan lenkin, tällä kerralla toisinpäin. Kirkon kautta Ylästöön ja sieltä hiekkateille. Ylästön tietyöt haittaavat edelleen etenemistä ja sain taas pelätä pyöränrenkaiden puolesta. Poljimme nyt mäet alas ja sekös minua hirvitti. Muuten pidin rivakkaa vauhtia ja jäin välillä odottamaan Hannua.


Haltialan tilalla kävimme katsomassa possut, tilalta jatkoimme sillan yli pyöräteitä takaisin kirkon maille. Sisäänrakennetun navigaattorini patteri oli taas loppu ja meinasin harhautua Siltamäkeen, mutta Hannu rimputti soittokelloaan ja sai minut kääntymään takaisin joenvarteen. Kurvasimme Ruskeasannan kautta kotiin vahtimaan sadepilvien uhkaamia mattoja ja keittämään uusia perunoita.


Haltialan ulkoilualue on todella viehättävä aarniometsineen ja jokineen. Se on osa Helsingin Keskuspuistoa ja sieltä löytyy runsaasti kävely- ja pyöräilyreittejä. Haltialan tilalla on kahvila-ravintola Wanha Pehtoori ja Pitkäkoskella toimii ulkoilumaja ja kahvio.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti