lauantai 18. heinäkuuta 2015

Turistina Helsingissä

Kauppatori
Käyn Helsingin keskustassa viitenä päivänä viikossa, mutta Hannulle se on mukavaa vaihtelua. Lauantaina olikin lämmin sää ja aloitimme turistina olon Kauppatorin päiväkahveilla. Siitä suoriuduimme HSL:n lautalla Suomenlinnaan.

Lautta oli täynnä häävieraita, turisteja ja Gymnaestradaan osallistuvia ryhmiä. Kävelimme telakan läpi Valimon terassille, mutta siellä ei saanut Stadin panimon portteria ja palasimmme lauttarantaan ja Panimoravintolan terassille. Portterit oli juotu sielläkin loppuun ja saimme tyytyä Ipaan.

Suomenlinna
Yksi osa puistoa oli kuin pikku-Mumbai; tummat intialaisperheet viettivät ramadadin loppua lasten urheilukisoilla ja runsailla eväillä. Paluulautalla oli hyvin tilaa, kun muut jäivät Suomenlinnaan häihin, piknikille tai teatteriin.

Istuimme hetken Espan puistossa kuuntelemassa Machu Picchuja, ennen kuin menimme Rautatientorin Jufuun syömään Eijan ja Timon kanssa. Ennen kotiin lähtöä otimme vielä pikkuportterit Vltavan terassilla.

Tulimme kotiin ensimmäistä kertaa P-junalla ja näimme uudet asemat sekä tunnelin. Kun jäimme junan kyydistä, alkoi sataa. Se tekee hyvää kantarelleille, jotka kasvavat taas pihamme kuivimmassa paikassa, allaan lähes pelkkää kalliota.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti