sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Jurttamajoitusta Kustavin LootholmassaSääennuste lupasi sunnuntaille niin surkeaa keliä, että lähdimme perjantaina heti töiden jälkeen suosiolla ajamaan autolla kohti Kustavia. Mahtuuhan auton kyytiin enemmän vaatetta ja eväitä kuin Magnan laukkuihin. Taivas kirkastui mitä pidemmälle ajoimme ja perillä loputkin pilvet olivat haihtuneet. Saavuimme Lootholmaan juuri sen verran myöhään, ettemme ehtineet rantasaunan löylyihin. Majoituimme jurttaamme ja otimme omalla terassilla tervetulo-oluet. Yleensä kannan mukana kynttilöitä, nyt viritimme jouluvalot kiertämään jurtan sisäpuolta. Grillillä oli jo valmiit tulet, kun liityimme saviolaisperheen seuraan grillaamaan iltamakkaramme.

Yö oli todella hiljainen ja sopivan lämmin, nukuimme jurtassa hyvin, vaikka tuntui, että oli koko ajan valoisaa. Kävimme aamusaunassa ja -uinnilla. Taivas selkeni yöpilvistä ja söimme aamiaisen ulkona. Sen jälkeen lähdimme kävellen Kustavin kirkonkylään. Kirkon tapulissa oli pariskunta ripustamassa ikoninäyttelyä, pääsimme kirjoittamaan nimemme vieraskirjan ensimmäisiksi, varsinainen näyttely on vasta sunnuntaina.

Ostimme uusia perunoita suoraan viljelijältä ja kävelimme takaisin. Matkan varrella napsin ahomansikoita ja kypsiä mustikoita suuhuni. Iltapäiväkahvit joimme Lootholman venesataman terassilla, jonka vierellä on Kaljaasi Helena ja lasten leikkipaikka.
http://www.wakkanet.fi/~karij/laivat/rauma/helena.htm

Hannu kävi keittiössä pesemässä ja keittämässä perunat, minä tein salaatin ja söimme lounaan jurtan terassilla. Iltapäivän ratoksi laitoimme autoradiosta soimaan Entisten nuorten sävellahjan. Kävin rantasaunalla kaksi kertaa uimassa ja kolme kertaa löylyissä. Seurana oli tälläkin kerralla veneillä liikkeellä olevia naisia. 

Illalla grillasimme vielä chorizomakkarat, ehdimme syödä ne ja kerätä pyyhkeet sisälle ennen kuin luvattu sade alkoi. Sade yltyi ja jatkui koko yön aina seuraavaan iltapäivään asti. Aamiaisen jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme kotimatkalle, ei ollut mitään mieltä jäädä kuluttamaan aikaa Kustaviin. Kotimatkalla poikkesimme katsomaan äitiä, Noelin luona emme käyneet, hän oli flunssainen emmekä halua nyt mitään tartuntaa. Ajoimme kotiin tekemään kauden ensimmäistä kesäkeittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti