sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Hemmotteluviikonloppu Bromarvissa

Kesämme kohokohta on mökkikutsu Bromarviin. Lauantaina oli helteistä aamusta alkaen ja lähdimmekin Magnalla liikkeelle ennen puoltapäivää. Heti alkumatkasta Hannu pääsi puhaltamaan, ei sentään mennyt kuski eikä kulkuneuvo vaihtoon. Ajoimme samalla istumalla Vantaalta Kuninkaantietä Masalan ja Kelan kautta 51:lle ja sitä myöten Tammisaaren kautta Bromarviin. Ihania, mutkaisia teitä!

Vaihdoimme vierasmökissä ajovaatteet kevyempiin asuihin ja istuimme terassille kakkukahveille. Mikäs on ollessa, kun isäntä tekee mainiot marjaviinit ja Elisabeth loihtii herkulliset leivonnaiset. Piha on kuin paratiisi; kukkaistutuksia, kukkivia pensaita ja köynnöksiä löytyy yllättävistäkin paikoista. Kuten vanhoista varsikengistä tai Ismon isän viimeiseksi jääneen ja pojan ensimmäisen pyörän kyydistä.

Puutarhassa kasvavat perunat, viinimarjat, hedelmäpuut, pensasmustikka, tyrni, mansikat, vadelmat, maissi, viiniköynnös ja mitä vielä. Kasvihuoneessa viihtyvät yrtit, salaatit ja tomaatti. Säkeistä löytyy kurpitsoja.

Isäntäväen käytyä saunassa me pääsimme lempeisiin löylyihin. Kävin uimassa, merivesi oli yllättäen paljon lämpimämpää kuin Keravanjoessa. Illan istuimme kesäkeittiössä nauttien grilliherkuista ja mukavasta seurasta. 

Nukuimme yön mökin ikkuna auki ja heräsin aikaisin linnunlauluun. Sunnuntaistakin tuli aurinkoinen ja kuuma päivä. Hannun kipeän jalan takia kävelyt jäivät tällä kerralla väliin, istuimme terassilla ja luimme päivän lehdet. Iltapäivällä söimme taas grilliherkkuja ja tuoreita kasviksia, jälkiruuaksi turkinpippurimurskalla täytettyä unelmatorttua. Ahtauduimme ajovaatteisiin ja ajoimme Lohjalle katsomaan äitiä. Isäntäväkemme jäi vielä nauttimaan mökkielämästä seuranaan sinisilmäinen belgialaisneiti Lulu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti