maanantai 26. syyskuuta 2016

Albania!

Bulevardi Bajram Curri
Isäntämme tilaama taksi saapui aamulla minuutilleen aikataulussa. Haimme linja-autoaseman läheisestä leipomosta aamiaispiiraat ja odottelimme muiden reissaajien kanssa Old Town Travelsin bussia Tiranaan (27€/hlö). Poikkesimme Podgoricaan (ei mitään syytä mennä ainakaan sinne), pidempi kahvipaussi pidettiin Albanian puolella. Minä en muistanut, että meillä oli edelliskerrasta Albanian lekejä eikä tarjoilija tiennyt heti sanoa, mitä kahvini ja kaksi pikkupaukkua maksoivat. Hän heitti hihasta hinnaksi 5€.

Bulevardi Bajram Curri
Suurin osa kyytiläisistä jäi Shkodëriin, jonka ruuhkaisilla kaduilla kulkivat myös hevoset rattaineen. Katujen varsilla viljelijät myivät vihanneksia, juureksia ja hedelmiä. Tietyöt ja iltapäivän ruuhka viivästyttyivät matkaa, kokonaisajaksi tuli 6½ tuntia. Jäimme kyydistä keskustassa, vaihdoimme valuuttaa ja lähdimme kävelemään Bulevardi Bajram Curria, jonka varrella majapaikkamme sijaitsee. Pari kertaa jouduimme kysymään neuvoa, toisesta paikasta soitettiin isännällämme ja hän tuli meitä vastaan. Asuntoa välittävä toimisto on alapuolellamme, parvekkeeltamme on näköala bulevardeja halkovalle kapealle joelle. Kaveri olisi lähtenyt mukaamme näyttämään paikkoja, mutta päätimme viettää rauhallisen illan pitkän matkapäivän päätteeksi. Hän soitti vielä Dhermin majapaikkaamme ja varmisti bussiyhteydet huomiselle. Sovimme, että hän soittaa meille aamupäivällä taksin, millä pääsemme bussiasemalle. Olikin aika ottaa tervetulo-oluet ja hakea kaupasta chianti.

Istuimme lasitetulla parvekkeellamme aperitiiveilla. Bulevardin suurissa puissa linnut lauloivat raivokkaasti. Puihin oli ripustettu kaikenlaisia sähköjohtovirityksiä ja antenneja. Illan hämärtyessä (ei suinkaan viilentyessä) lähdimme syömään läheiseen Vita99 Ristorante Italianoon. Vähän oli suolaiset pastat, mutta muuten hyvänmakuiset. Omassani oli portobello-sieniä ja katkarapuja. Kahvit ja digestiivit joimme Cafe Mirela Lazajssa, joka on kulmakuppilamme.

Pyramidi, Tirana
Yö oli todella hiljainen, bulevardilla ei ollut lainkaan liikennettä, ennen kuin aamu sarasti. Päätimme jättää kaupunkikierroksen väliin, söimme puistonpenkillä alakerran leipomosta ostetut täytetyt sämpylät. Puistossa vanhat herrat pelasivat dominoa, kuten eilenkin. Kävimme kuvaamassa Pyramidin, kävelimme puiston kautta toista bulevardia takaisin päin, matkalla pysähdyimme kahville. Oli hiostavan kuuma.

Tirana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti