torstai 16. maaliskuuta 2017

Kevään reissuja odotellessa

MInä menin vuorostani Lohjalle katsomaan ipanoita. Tiistaina ajoin Maikin luokse, tapasimme ensimmäisen kerran hänen jäätyään loppuvuodesta leskeksi. Yöksi menin Suville ja vietin hauskan päivän Noelin kanssa. Veimme aamulla Onnin ja Ilonan kouluun, ilma oli kaunis ja keväinen, jäimme samantien ulos putsaamaan terassia ja lapioimaan pihan lumia. Kuultuaan junan ääneen Noel halusi polkaista (tai potkaista) asemalle. Jokaisen vesilätäkön ja ojan kohdalla hän totesi "kala". Väsyttyään Noelille tuli äitiä ikävä. Lohdutin, että kunhan olemme syöneet ja nukkuneet päiväunet, äiti ja isi tulevat töistä ja tuovat meille pullaa. 

Moikkasin vielä koulusta kotiutuneet Onnin ja Ilonan, ennen kuin kävin pankissa tapaamassa vanhaa ystävääni, jolta viime kesänä leikattiin rintasyöpä. Pyysin häneltä kaikki yhteystiedot siltä varalta, että hän syystä tai toisesta jättäytyy pois työelämästä. Ennen kotiin paluuta osallistuin vielä Virekodin omaisten iltapäivään. Nyt minulla onkin lukuisia syitä käydä Lohjalla. Harmi vain, että teimme Deltan kanssa autokaupat ja sopimuksessa on määrätty km-määrä, jota emme saisi pahasti ylittää ennen uuden Rion saapumista. 

Viikonloppu oli ohjelmasta vapaa. Lauantaina vietimme Espanja-päivää valmistaen tortilloja, nauttien cavaa ja katsoen Espanja-reissujemme kuvia. Sunnuntain teemana oli Italia. Tein parmankinkku-parsa-sitruunapastaa ja nautimme Limoncellosta, sitruunasta ja appelsiinimehusta pyöräytetyt  aperitiivit.

Hannu pesi auton sunnuntaina ja minä kurastin sen tiistaina, kun ajoin Lohjalle katsomaan äitiä ja hoitamaan Noelia. Keli muuttui uudelleen kylmäksi ja loskaiseksi, moottoritien jo vaihtunut nopeusrajoitus palautetttiin takaisin talvinopeuteen. Keskiviikkona yritin tuuleen ja tihkusateeseen vedoten pysyä Noelin kanssa sisällä, mutta asemalta kuuluva tuuttaus pakotti meidät ulos lenkille ja katsomaan "mun junaa". Illalla ehdimme Aatoksen ja Anttonin yhteisille synttärikutsuille. Apua, Tiitus on kasvanut jo minua pidemmäksi (tosin se ei sinänsä ole mikään mahdoton saavutus)!

Tuulikki Pietilä

Anu Pentik
Torstai oli Helsinki-päivä. Ensin kävin katsomassa Ateneumin kolmannen kerroksen näyttelyt (mm. Tuulikki Pietilä) ja Taidehallissa Anu Pentikin Kolme tilaa -keramiikkanäyttelyn. 

Anu Pentik
Anu Pentik
Ennen kampaajalle menoa kävin vielä urheiluliikkeissä katsomassa rinkkoja. Olivat niin hintavia, että vanha saa luvan kelvata. Kampaajan jälkeen treffasin Hannun Vltavassa, sieltä menimme myöhäiselle lounaalle Rautatieaseman JuFuun ja illalla Savoyhin kuuntelemaan Christina Brancoa ja hänen taitavaa kolmimiehistä bändiään.

Lauantaina saimme vieraiksemme Mirjan ja Masan, jotka puolestaan olivat olleet perjantaina Savoyn kreikkalaisessa konsertissa. Tarkoituksemme oli tarjota Lidlin mainioita Ćevapčićeja, mutta ne ovat poistuneet valikoimasta, joten meidän oli tehtävä itse jauheliha-härkispyöryköitä. Koska illan teemana oli tuleviin reissuihin viitaten Espanja, valmistin myös chorizo-kikhernepataa. Earth Houria viettäen katselimme kynttilöiden valossa reissukuvia ja söimme vielä tapaksia.

Sunnuntain lenkillä löysin ensimmäiset leskenlehdet. Hannu pesi fillarinsa ja aloitti maaliskuun viimeisellä viikolla työmatkapyöräilyn. 

Barcelonan reissun makkaroiden ja kinkkujen jälkeen teki mieli jotain kevyempää, varsinkin kun matkalla alkanut flunssa esti rankemman liikunnan. Lauantai oli sateinen ja jäin hyvällä omallatunnolla sisälle lusmuilemaan. Savulohen seuraksi kypsensin uunissa tuoreita parsoja ja kevätsipuleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti