maanantai 12. maaliskuuta 2018

Matkahaaveet 2018 todeksi


Maaliskuu, eikä vieläkään yhtään reissua tehtynä (Tallinnaa ei lasketa). Enää muutama viikko, niin pääsen Madridin kautta Leóniin ja siitä jatkamaan viime keväistä caminoani, toivottavasti Santiago de Compostelaan saakka. Kävelymatkaa on edessä vähemmän kuin mitä viimeksi kävelin, matkaa on jäljellä reilut 300 kilometriä. Sen jälkeen vietämme yhteisen parin viikon loman Portugalissa ja palaamme toivottavasti keväiseen kotimaahan ilman allergiaoireita.

Patikointi on tänä vuonna minulle muutenkin se juttu. Norwegianin edullisten lentojen yllyttäminä lähdemme kesäkuussa Krakovaan, samalla käymme ehkä Varsovassakin ja ainakin menemme Zakopaneen, joten minä pääsen taas Tatra-vuorille vaeltamaan.

Arja vieraili meillä ja suunnittelimme heinäkuisen Moselin vaelluksen valmiiksi. Päivämatkojen pituuksia ja kulkuyhteyksiä voimme tarpeen tullen muuttaa, mutta majapaikat varasimme jo kaikki etukäteen, johtuen ajankohdasta (heinäkuu). Jos kävelemme koko suunnitellun reitin, matkaa kertyy noin 100 kilometriä.

Ei Kreikkaan eikä Espanjaan, vaan syksyllä suuntaamme Balkanille. Reilun kolmen viikon reissulle tein alustavan reittisuunnitelman, johon mahtuu viisi maata. Olisin halunnut käydä uudelleen Sarajevossa, mutta ettemme ahnehtisi liikaa kohteita, taidamme pysytellä lähempänä Välimerta, kunhan saavumme sinne Kosovosta Albanian kautta.

En itsekään osaa päättää, mitä eniten odotan näiltä matkoilta, kaikki tuntuvat niin ihanilta: Caminon yksinkävely ja porukan yhteisöllisyys illallisilla ja majapaikoissa, samoin pienet kylät ja niiden asukkaiden kohtaaminen. Portugalissa iki-ihanat Porto ja Lissabon, Óbidos ja siellä meitä odottavan Conchan tapaaminen, lisäksi meille uudet Portugalin kohteet. Paluu kompaktin kokoiseen Krakovaan ja varsinkin Zakopanen mahtavat vaellusreitit. Heinäkuinen sadan kilometrin vaellus Moselin upeilla viininviljelyrinteillä Arjan kanssa ja syksyllä mielenkiintoinen viiden maan reissu Balkanille. Eihän näistä osaa sitä parasta etukäteen valita, jokainen matka on niin parasta!

Näiden reissujen toteuduttua tälle vuodelle kertyy 10 maata, joista Kosovo on ainoa uusi minulle. Loppuvuodesta voisi heittää vielä jonkun kaupunkiloman, jos intoa ja euroja löytyy. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti