lauantai 6. heinäkuuta 2019

Bromarv, Raasepori

Bromarv
Bromarv
Ollessamme Kopparössä saimme kutsun Elisabethin ja Ismon mökkivieraiksi Bromarviin. Ehdimme olla yhden päivän kotona ja taas mentiin. Sääennuste lupasi sateita ja koska meillä on pian edessä pidempi moottoripyöräreissu, päätimme mennä autolla ja pakkasimme mukaan makuupussit. 51-tiellä oli ruuhkaa, suurin osa kääntyi pois Karjaan kohdalla ja suuntasi Fiskarsin Antiikkimarkkinoille ja/tai Billnäsin perinnekorjauspäiville. Kaikenlaisia tapahtumia oli kasaantunut samalle viikonlopulle. Bromarvissa pysähdyimme kirkonkylässä torille, mutta ostokset jäivät tekemättä, kun tiesimme perillä olevan yllinkyllin kukkia, pullia ja muita herkkuja. Veimme mukanamme grillattavaa, kuoharin ja omat saunaoluet.

Perillä odotti jo lounas jälkiruokakakkuineen. Syötyämme teimme pienen lenkin pitkin vanhaa tietä. Emme ole tavanneet pitkään aikaan ja kuulumisia vaihtaessamme puhuimme välillä pareittain, välillä päällekkäin. Lahdella näkyi iso joutsenparvi. En ole koskaan nähnyt meriveden olevan täällä noin korkealla.

"Tää nyt on vaan tämmöstä", sanoo kondiittori
Saunan lämmitessä joimme kahvit ja söimme Elisabethin leipomia herkkuja. Mökkinaapuri toi juuri poimittuja oman maan mansikoita.

Saunottuamme (ja naisväen uitua) istuimme ulkoterassille grillaamaan ja syömään. Sää oli lämmin eikä hyttysistä ollut haittaa. Jälkkäriksi tällä kerralla kotitekoista jäätelöä. Illan mittaan maistelimme Ismon tekemiä mainioita marjaviinejä, varsinkin tyrnimarjaviini oli herkkua.

Nukuimme vierasmökissä tosi hyvin. Varhain aamulla kuulin jonkun (peuran?) kävelevän mökin ohitse. Kävin uimassa ja aamukahvit juotuamme menimme vielä hetkeksi huilimaan. Elisabeth lähti kirkolle myymään käsitöitä ja leivonnaisia, minä tein Ismon kanssa vähän pidemmän lenkin. Bromarvin ajotien varrella on myyntipisteitä, joista voi ostaa tuoreita vihanneksia, marjoja, mehua ja kukkia. Kävin vielä uimassa, Ismo valmisti meille muurikalla makkaraperunat, pakkasimme auton ja kotimatkalla pysähdyimme vielä kirkolla kiittämään Elisabethia. Taivaanranta synkkeni aivan mustaksi. Ajoin Fiskarsin kautta, mutta kaikki parkkipaikat olivat edelleen täynnä ja koska sade läheni koko ajan, ajoin vain kylän läpi ja Salontielle kääntyessämme alkoikin ukkostaa ja sataa rankasti. Kävimme Virkkalassa katsomassa äitiä, annoimme hänen nukkua, että jaksaa syödä päivällisen. Hoitajat kertoivat asukkaiden olevan ehkä ukkosesta johtuen kovin väsyneitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti