keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Salonsaari, Asikkala

 

Tarkoitus oli ajaa Salonsaareen Hondalla, kuten aiempina vuosina. Sen haaveen saimme heittää sadeveden ja myrskytuulen mukana ja lähdimme matkaan autolla. Säästä johtuen ensimmäinen päivä kului lähinnä kokkipojan herkkuja syöden ja omassa kämpässä lepäillen. Illalla saunoimme, minä yksin naisten puolella ja Hannu yksin miesten puolella. Ilmeisesti pätkittäiset sähkökatkot pitivät muut poissa. Vaahtopäät vyöryivät laiturin yli, jätin suosiolla uimisen toiseen kertaan.             
  
 
  

Nukuin melkein yhdeksään saakka! Myrskytuuli laantui yön aikana ja aamiaisen syötyämme lähdimme lenkille. Hannulle riitti kävely kesäkioskille (avataan vasta 28.5.), kävimme VPK:n 24/7 kirjalainaamossa, siitä jatkoin peltojen välistä hiekkatietä, jolta poistuin pehmeälle metsätielle. En vieläkään tiedä, mistä luontopolku alkaa. Vaikka joka tienhaarassa valitsin suunnan randomina, päädyin taas samaan mökkirantaan kuin viime kerrallakin.

Selvisin 11 kilometrin lenkistä kuivana, ennustettua sadetta ei tullutkaan. Palasin lomakylään sopivasti lounaalle. Sen jälkeen ei jaksettu muuta kuin lueskella ja sulattaa ruokia (ja odottaa seuraavaa ruokailua). 

Salonsaaren lomakylä

Taivas selkeni, kävimme rannassa kävelemässä. Järviveden pintamittari näytti +12 astetta, saman verran kuin ilman.

Illalla kävin uimassa, sen jälkeen sain aika pitkään löylytellä itseni lämpimäksi.

Laiskottelimme seuraavan aamupäivän ja lähdimme vasta lounaan jälkeen talon fillareilla Vääksyyn. 

Kanavan Kunkku
Vääksyn kanava
Teimme perinteisen pyöräilyn Vääksyn kanavalle ja Kanavan Kunkun terassille. Silta nostettiin ja isohko alus pääsi jatkamaan matkaansa kanavan kautta. Vaihteettomat fillarit tuntuivat raskailta polkea mäkistä maastoa, vaikkei kilometrejä kertynyt 16 enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti