sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Hellettä, taidetta ja lounastreffejä

 

Rosaliina Seppälä

Tarja ja Stephen kutsuivat meidät perjantaina lounaalle. Sää oli edelleen helteinen, joten istuimme heidän pihallaan varjon alla. Anna oli vinkannut Rekolassa olevasta Rosaliina Seppälän näyttelystä, joten kurvasimme fillareilla sitä kautta. Pihalla oli näytteillä söpöjä, pastellinvärisiä sadunomaisia tauluja. Tarjan ja Stephenin pihassa odotti kylmä kuohari ja pastalounas. Ensivierailulla teimme tietenkin myös tupatarkastuksen heidän valoisaan kotiinsa.

Sade alkoi vasta sunnuntain vastaisena yönä, joten saimme lauantainakin grillata ja syödä pihalla. Sade tekee hyvää luonnolle, eikä pihakukkia tarvinnut kastella. Mökit tuntuvat olevan kovasti varattuja, onnistuimme saamaan Meri-Teijon mökin loka-marraskuun vaihteelle.

Keinukallio

Leppäkorpi
Lähdin taas polkemaan ihanaa pyörätietä Nikinmäen kautta kohti Sipoota. Vähän ennen Nikkilää käännyin Keravantielle ja siihen loppui ihanuus; kova rekkaliikenne eikä pyörätietä. Poikkesin Keinukallion Urheilupuistoon, ennen kuin poljin Lahdentien vartta Leppäkorven maauimalaan ja Korson kautta kotiin. Kolmen kunnan (Vantaa, Sipoo ja Kerava) pyöräily lisäsi mittariin 36 kilometriä.

Haltiala

Keskiviikkona ajoimme motoristien kokoontumiseen Haltialaan. Joimme munkkikahvit Wanhan Pehtoorin puutarhassa, kotiin lähtiessämme porukkaa ajoi vielä paljon vastaan. Olivat ilmeisesti katsoneet FIN-RUS futismatsin loppuun. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon pyöriä näihin kokoontumisiin viikoittain osallistuu.

Designmuseo
Varasin ajan Sanomatalon verenluovutukseen ja tein samalla Annelin kanssa lounastreffit. Kävimme ensin Designmuseossa katsomassa kattavan näyttelyn Iittala - Kaleidoscope. Tuttuja astioita, kaunista kotimaista muotoilua, jonka keskellä olemme saaneet kasvaa syntymästä alkaen. Katsoimme myös Utopia nyt - kertomus suomalaisesta muotoilusta, jonka näimmekin jo edelliskerralla.

Boho Cafe Deli

Lounaalle menimme Boho Cafe Deliin, jonka sisustukseen ja tarjontaan Annelikin ihastui. Mitä herkkuja! Hannu oli poissa ollessani pessyt olkkarin matot, jotka kuivuivat vuorokaudessa.

Laila Pullisen veistospuisto
Polkaisimme Honkanummen kautta Nissbackan kartanolle, Laila Pullisen veistospuistoon. Kaunis puisto ja vanhat piharakennukset ovat jo itsessään nähtävyys, Pullisen kookkaita veistoksia on puistossa lukuisia, lisäksi makasiinissa ja ateljeessa on pienempiä taideteoksia. Hienoa, kun kerrankin pääsee koskemaan ajan patinoimia taideteoksia, silittämään sileää marmoria ja auringossa kuumentunutta pronssia. Teokset ovat olleet ulkona niin kauan, että joidenkin päällä kasvaa jo jäkälää.
 

Vaasan Bao Bun

Tarkoitus oli käydä tutustumassa myös Tikkurilan uuteen Patioon, mutta 23 kilometriä tässä helteessä riitti minulle näin verenluovutuksen jälkeisenä päivänä. Hain Lidlistä pari kylmää Veikkoa ja tein meille Vaasan Leipomosta haettuihin bao sämpylöihin täytteet Lidlin luuttomista ribseistä ja punasipulihillokkeesta.

Lauantaina saimme Mirjan ja Masan pihallemme istumaan varjon alle ja nauttimaan grillattuja kasviksia ja kanaa. 

Hannu asentaa kaikkiin mahdollisiin alakerran ikkunoihin verkot ja nukumme yöt ikkunat avoinna. Onneksi kenenkään ei tarvitse nukkua yläkerrassa, siellä paistuisi. Ja onneksi ei ole hyttysiä, iltaisin voi istua pitkään ulkona lukemassa.

 

Kesän kirjoja:

Rachel Cusk "Ääriviivat". Englantilainen kirjailija matkustaa Ateenaan pitämään luovan kirjoittamisen kurssia. Lentomatkalla hän tutustuu kreikkalaissyntyiseen vierustoveriinsa, joka kutsuu naisen veneretkelle, Ateenassa kun on kovin kuuma kesällä. Kirjassa ei paljon mitään tapahdu, mutta sanoja, ajatuksia, väitteitä/vastaväitteitä on niin paljon, että lukijakin joutuu niitä pohtimaan.

Michael Palin "Pohjois-Korean päiväkirja". Pohjois-Korea ei todellakaan ole bucket-listallamme, mutta Teeman esittämä Michael Palinin matkailusarja herätti kiinnostuksen hänen matkakirjojaan kohtaan. Tämä on ainoa suomennettu kirja, jonka löysin kirjastosta. Mielenkiintoinen reissu ja mukavasti kirjoitettu reissupäiväkirja. Vahvistaa käsitystäni ko. maasta; mitä saa nähdä, mistä saa kertoa ja mikä lopunkaiken on totta.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti