torstai 1. joulukuuta 2022

Perniö - Mathildedal

Ajoimme perjantaina Perniöön, matkalla pysähdyimme lounaalle Perttilän Ismetiin. Seppo oli varannut meille yllärinä alakerran isomman huoneiston, jossa on kamiina. Saunaan pääsee viereisestä ovesta ja varasimmekin sen illaksi. Laiskotti niin, että jätimme iltakävelyt väliin.

Perniön majoitus

Kyläravintola Terho

Kyläravintola Terho

Hyvin nukutun yön jälkeen Hannu poltti pari halkoa kamiinassa. Aamiaisen jälkeen ajoimme Mathildedaliin, jätimme auton Terhon parkkipaikalle ja lähdimme omille lenkeillemme. Minä suuntasin lokakuussa löytämälleni sienipaikalle ja keräsin vajaan pussillisen jäisiä suppareita. Hannu oli kiertänyt Jeturkastin lenkin, eikä löytänyt sieniä. Treffit teimme Terhoon, jossa söimme hyvät lankkupizzat. Palasimme kaupan kautta kämpille ja glögille. Näinköhän Perniön jouluvalot jäävät näkemättä?

Perniön majoitus

Perniön majoitus

Seppo yllätti uudelleen kutsumalla meidät rakentamalleen laavulle alapihalle. Söimme grillimakkarat ja joimme nokipannukahvit konjakin kera. Taivas kirkastui, kuu ja tähdet tulivat näkyviin. Lämmittelimme saunan lempeissä löylyissä, ennen kuin vetäydyimme kotoisaan asuntoomme. Hieno päivä!

 

Lauantaina ei ollut mihinkään kiire, sillä Mathildedalin joulumarkkinat avattiin vasta puoliltapäivin. Kiertelimme ulko- ja sisätiloissa, mukaan lähti vain leivonnaisia.

Samuli Heimonen "Matriarkka"

Elina Ruohonen "Try me"

Kotiin ajoimme Salon kautta ja kävin katsomassa Veturitallin näyttelyn ÜBERHUND - taiteen kiehtovat koirat. Hain kaupasta savulohifileen ja perunat, kotona Hannu putsasi sienisaaliin ja minä tein kalalle sienikastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti