maanantai 5. joulukuuta 2022

Jouluinen Tallinna

Maren huoneisto oli sopivasti vapaana itsenäisyyspäivänä ja varasimme sen kahdeksi yöksi. Perille päästyämme Mare kutsui meidät heidän kotiinsa pullakahville. Vaihdoimme kuulumiset, ennen kuin lähdimme kävelemään Raatihuoneentorille.

Karja Kelder

Ihailimme jouluvaloja ja joimme kuumat glögit, joiden hinta on noussut viime vuosista. Syömään menimme pitkästä aikaa Karja Kelderiin. Kotimatkalla poikkesimme Balti jaaman Selveriin ostamaan vähän herkkuja illaksi ja aamuksi. 

Apartment Patarei

Telkkarista ei tullut mitään (Femman joulukalenteristakin olemme ehtineet katsoa vain ensimmäisen osan), laitoin Jouluradion soimaan, sytytin tuikut ja ledivalot ja istuin sohvan nurkkaan lukemaan. Yläkerrasta kuului pienten jalkojen tepastelua. Mahtaako olla sama taapero kuin aiemmillakin vierailuilla?Aamupäivällä kävelimme Noblessneriin ja kävin taas Sishi Outletissa ostoksilla. Sieltä suuntasimme Fotografiskaan, jossa kävin katsomassa kolme näyttelyä.

Sarah Moon

Cho Gi-Seok

Andy Warhol

Päänäyttely, ranskalaisen Sarah Moonin "At the still moon"  oli hämärissä saleissa tarkoituksellisesti epätarkkoine kuvineen synkkä ja surullinen. Vasta kun istuin katsomaan nuorten naisten videotarinaa, ymmärsin jutun juonen. No huh! Katsoin myös Cho Gi-Seokin hienot taidekuvat, joissa oli kauniita ihmisiä ja kukkia. Andy Warhol Photo Factory piti sisällään potretteja, paljaita peppuja, pimppejä ja peniksiä. Kävelimme kaupan kautta kotiin, jossa oli ollut muutaman tunnin vesikatko.

Frency


Myöhemmin kävelimme uudelleen Telliskiveen ja menimme syömään viihtyisään Bistro Frencyyn. Hyvää ankkaa! Pimeässä illassa lumihiutaleet leijuivat taivaalta, kun palasimme Suur-Patareille. Avasin skumpan ja aloin katsoa Linnanjuhlia. Yhdeksältä piti jo luovuttaa, kun väsytti armaasti.
Flamm

Puolenpäivän aikoihin jätimme "kakkoskotimme" ja laukkuja välillä kantaen, välillä vetäen kävelimme Raatihuoneentorille kuumille glögeille. Hannu osti pukinkonttiin villasukkia, ennen kuin menimme Flammiin lounaalle. Kiva paikka, mutta Hannukin tekee paremmat flammkuchenit. Parhaan olen syönyt, en Saksassa tai Ranskassa, vaan Haapsalussa! Ostimme tuliaisjuomat satamasta ja menimme hyvissä ajoin laivalle. Vantaalla Hannu kantoi laukut juna-asemalta kotiin, lunta oli satanut täälläkin.

2 kommenttia: