keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Taidehetki Helsingissä ja Tikkurilassa

Minulla oli Helsinkiin asiaa, homman hoidettuani menin Ravintola Pääpostiin lounaalle. Paikka oli täynnä koululaisia, sopivasti yksi pöytä vapautui ja istuin siihen syömään kuhapyöryköitä ja rapsakkaa broileria. Seurakseni sain viehättävän nuoren naisen, jonka kanssa juttua riitti matkoista, joogasta, työelämästä ja elämästä yleensäkin.

Markus Copper "Juggernaut"

Markus Copper "Estonia"
Markus Copper "Seitsemän meren arkkienkeli"
Markus Copper "Kursk"

Minulla oli Kiasmasta vielä katsomatta Markus Copperin näyttely. Isoja taideteoksia, joihin moniin liittyi myös liike ja ääni. Toisaalta pikkutarkkoja piirustuksia ja teosten suunnitelmia. En tiedä sanoa, oliko jo viisikymppisenä kuollut taiteilija nero vai umpihullu.

Maija Blåfield
Maija Blåfield

Taidehallissakin oli näyttely vaihtunut ja kävin katsomassa Maija Blåfieldin tarinallisia valokuvia. Tässäkin näyttelyssä oli myös videoita.

Anna-Karoliina Vainio
Karin Hellman
Uhra-Beata Simberg-Ehrström

HAM:ssakin oli minulle uusia näyttelyitä ja kävin katsomassa Pehmon, johon oli koottu tekstiiliteoksia ja käsitöitä. Ryijyt ovat taas kovasti muodissa! Nyt se koululaisryhmä oli levittäytynyt tänne.

Kiertelin myös Lilibeth Cuenca Rasmussenin isot "asumukset" ja istuin hetken katsomassa hänen videoitaan. "Veistoksissa totetutuu nomadien vapaus; kun koti on kannettava tai sen voi pystyttää minne vain, ihmisen on helppo ylittää rajoja ja pysyä liikkeessä. Samalla vaikutteet, tarinat ja geenit siirtyvät paikasta toiseen."

Saara Lilja
Sitten olikin palattava Tikkurilaan ja mentävä Specsaversiin näöntarkastukseen. Sovittelin taas kasapäin pokia, sattumalta Mirja näki minut liikkeessä ja tuli makutuomariksi. Viime viikkoinen plääni meni uusiksi ja sain tilattua silmälasit + arskat. Ehdin vielä Tikkurilan kirkkoon kuuntelemaan toisen osan Olet jo perillä! -taidehetkistä. Olin houkutellut Hannun seurakseni ja sain kyydin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti