tiistai 31. tammikuuta 2023

Tallinna

Sain Eckerö Linelta joululahjaksi ilmaisen reittimatkan (kaveri puoleen hintaan) ja lähdimme käymään Tallinnassa, ennen kuin tarjous menisi ohi. Marelta saimme taas mukavan majoituksen.

Literaat

Huoneisto oli vapaana ja pääsimme heti majoittumaan. Mare kutsui meidät naapuriin kahville ja kattoi pöytään juustovalikoiman (ja minun viime kerralla tuoman luumuhillon). "Nyt puhumme eestiä!" totesi emäntämme. Muutaman sanan yritimme oppia, ennen kuin puhe lipsahti taas suomen kielelle. Ulkona paistoi aurinko, lähdimme kävelemään alakautta kohti Telliskiveä. Oikaisimme Kalamaja kalmistuparkin läpi, kun emme ole koskaan kävelleet tuossa kauniissa puistossa. Se olisi erinomainen piknikpaikka kesäaikaan! Halusin tsekata pari Telliskiven ravintolaa. Rahva Raamatun Literaatissa oli vielä lounasaika, tilasimme tandoorikanaa ja Caesar-salaatin kanalla (yht. 14,30€). Ilahduin siitä, että kuivat leipäkrutongit oli vaihdettu maukkaisiin perunoihin. Oli ollut niin aikainen herätys, että palasimme kaupan kautta mukavaan huoneistoomme ja päikkäreiden jälkeen vietimme rauhallisen koti-illan flamencoa kuunnellen ja kirjoja lukien. Yläkerrasta kuului tuttua pikkupoikien steputtelua.

Salt'sup

Humalakoda

Keskiviikkonakin oli kaunis sää. Lähdimme aamupäivällä kävelemään Kalamajan viehättävää puutalokaupunginosaa, pitkin Soo- ja Salmetietä. Ilma oli sen verran kolea, että pysähdyimme pieneen Salt'sup suolapuoti/kahvilaan kuumille, chilillä maustetuille glögeille. Jatkoimme Balti Jaama Turgille ja menimme Humalakodaan päiväoluelle.

Sesoon

Lounasravintolan piti olla KoHo, kuitenkin päädyimme tuttuun, meitä lähellä olevaan Sesooniin. Hyvät lohiannokset yht. 15€. Hyvin ravittuina palasimme kämpille huilimaan.

Taverna del Gallo Nero

Kuu loimotti taivaalla, kun iltapimeällä kävelimme minun toivomuksestani Kadriorgiin ja Taverna del Gallo Neroon. Siellä oli taas pitkä pöytä synttäreiden viettäjiä, me saimme läheltä pienen pöydän ja tilasimme mainion antipastolautasen kahdelle. Takaisin Kalamajaan kävelimme hiljaisen vanhan kaupungin kautta. 

Helmikuun kirjoja; Heli Mäenpää "Etsii omaa ihmistä". 25 tarinaa rescuekoirista ja heidän omista ihmisistään. Aivan ihana kirja! Nostaa koirakuumetta, onneksi Suvi hoitaa sen puolestani 

2 kommenttia:

  1. Kalamajan hautausmaapuisto (kalmistupark) on yksi kuudesta hautausmaalta, jotka venäläiset tuhosivat Tallinnassa 1960-luvun alussa. Jotkut ihmiset veivät rakkaansa luut pois puutarhakärryillä. Kesällä puistossa on piknikiä ja joogaajia. Joidenkin puiden alla näkyy vielä osia entisistä hautaristeistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Mare! Pitääkin ottaa joogamatto mukaan kesällä. 😊

    VastaaPoista