keskiviikko 28. elokuuta 2024

Helsinkipäivä; Suomenlinna, näyttelyt ja Kaisaniemi

Pidimme "vapaapäivän" toisistamme, Hannu ei halunnut Helsinkiin, vaan lähti fillaroimaan Tuusulanjärven ympäri. Ilman seuraa päätin jättää UMO:n päiväkonsertin ja terassioluet väliin. Suomenlinna on tänä kesänä vielä käymättä, sinne siis.

Olisin käynyt Suomenlinnan kirjastossa (sielläkin oli joku taidenäyttely), mutta se ei ollut vielä auki enkä päässyt sisälle Helmet-kortillakaan. 

Museokortilla pääsin katsomaan Suomenlinnan museoon sotaista historiaa (ei kovin paljon sykähdyttänyt Paksun Margaritan Merimuseon jälkeen).

 
Kiertelin tuttuja ja tuntemattomia polkuja, poikkesin tunneleihin, joissa olen viimeksi käynyt Onnin ja Ilonan kanssa, kun Pokemonit olivat vielä kova sana. Niihin saisi valoilla ja kuvilla samanlaista tunnelmaa kuin Tallinnan Kiek in de Kökin bastioneissa on.

Valimo

Lounaan söin Valimon aurinkoisella terassilla. Hyvän makuisessa sataykana-annoksessa suurin osa oli nuudelia.

Anna Retulainen

Palasin lautalla keskustaan ja kävelin Bulevardille Helsinki Contemporaryyn. Minulta meni Anna Retulaisen näyttely kerran ohi (muistaakseni Salon Veturitallissa tai Tampereella), nyt pääsin katselemaan värikkäitä, kukkeita teoksia.

 

Cajsan Helmi

Tarkoitus oli käydä parissa muussakin näyttelyssä, mutta päätin jättää ne ensi viikkoon ja menin Kaisaniemen Cajsan Helmeen kakkukahville. Ihana paikka (mutta kallis)! Valinnanvaraa oli vähän liikaakin, lopulta päädyin herkulliseen lakritsi-valkosuklaakakkuun.

Kesän kirjoja;

Tove Jansson "Kesäkirja". Tietenkin, olinhan saaressa. Hurmaava tarina pienestä Sophiasta, joka viettää kesän saaressa työhön uppoutuvan isänsä ja iäkkään isoäitinsä kanssa. Tyttö ja mummi seikkailevat yhdessä saarellaan ja antavat mielikuvituksen lentää. Tunteet leiskuvat riemusta pelkoon, väsymykseen ja kiukutteluun. "Minä vihaan sinua. Sydämellisin terveisin Sophia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti