sunnuntai 4. elokuuta 2024

Elokuun kosteat illat

 

Olin kevään-alkukesän aikana yhteensä kymmenisen viikkoa pois kotoa. Jätinkin elo- ja syyskuun kalenterin tyhjäksi, jotta voin olla enemmän kotona (tai ainakin kotimaassa). Pikkuhiljaa kalenteri alkoi täyttyä, mutta vain päivän kestävistä menoista. Viikonloppuna satoi meilläkin ja toivo sienisaaliista virisi. Sunnuntaina jätin lenkin väliin, otin Pekka Laineen mukaani ja lähdin lähimetsään kantarellijahtiin. Saaliina muutama sieni (suunnilleen saman verran mitä Hannu löysi lauantaina melkein talon nurkalta), selkää pitkin valuva hiki ja kymmenkunta hyttysenpuremaa. "Pitääkö noin varustautua lenkille?" kysyy naapurin Viktor, kun kumppareissa ja pitkissä vaatteissa lompsin omalle pihalle.

Syyskuulle haikailin "Junamatka Puolaan ihana ois" -reissua, mutta siihen kuluu vähintään pari viikkoa. Juuri silloin, kun omenat kypsyvät ja sienet ilmestyvät metsiin. Vielä on käymättä Kuusijärvi/Sipoonkorpi ja kaksi kuukautta kestäneen yskän takia aloittamatta pyöräily ja kotimaan vesissä uiminen (olen uinut Atlantissa, Adrianmeressä ja Itämeressä Viron puolella).

Tiistaina olisin mennyt lenkin jälkeen uimaan, mutta ukkoskuuro yllätti kastaen minut ja pihalle kuivumaan jättämäni vastapestyn peiton. Illan vietimme serkkuni luona Veikkolassa nauttien uudella terassilla kesäkeittiön herkuista. Kotiin ajaessamme kosteat sumuriekaleet leijuivat peltojen päällä.

Megamotoristi-ilta, Wanha Pehtoori 30v.

Yhdet munkkikahtvit kesässä pitää käydä nauttimassa Haltialassa, nyt sattui paljon motoristeja paikalle, kun vietettiin Wanhan Pehtoorin 30-vuotisjuhlaa Megamotoristien merkeissä. Paikalla oli myös rullaavaa rokkia soittava The Primer Kings -bändi.

Simonkylän vanha huoltis on nykyään Birstro Mezze Deli.

Torstaina päräytimme Pitäjänkirkolle kesän viimeiseen Laurin päiväkonserttiin. Esiintyjänä vanhan musiikin yhtye Flauto Dolce Vita. Maijakin löysi meidät vakipaikoilta. Konsertin jälkeen ajoimme Ikeaan, söimme kesäpuffetin ja ostin itselleni parit uudet sisätossut.

Hannu lähti illaksi bänditreeneihin, minä pullotin kirsikkaliköörin ja laitoin uuden satsin tulemaan. Viime syksynä liköörin tekemiseen käyttämistäni herukoista ja aronioista tein vähän hilloa. Roudasin vintistä Hondan sivulaukut alakertaan odottamaan aamua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti