sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Madrid, Castilla y León

Syksyn lomaa varten minulla oli mielessä monta suunnitelmaa valmiina; joko useamman maan kierros (johon minä lähtisin taas edeltä ja treffaisin Hannun jossain sovitussa paikassa), äkkilähtö Kreetalle tai yhden maan (Italia/Espanja) sisäinen kierros. Norwegian pisti kesällä lennot tarjoukseen, emmekä voineet jättää käyttämättä edullisia Madridin lentoja (120€ + laukkumaksu). Harmi vain, että halvimmilla lennoilla emme pääse Espanjaan kokonaisiksi viikoiksi, vaan 11 päivän matkalle. Näinköhän alkukesällä näkemäni uni Burgosista jää tällä kerralla toteutumatta?

Ensin haikailimme paluusta Biskajan lahdelle ja ihanaan Logroñoon, sitten suunnittelimme reittiä Madrid – Toledo – Salamanca – Segovia – Madrid. Kun mietin kahta aiempaa Espanjan-kierrostani, parhaat muistot nousivat mieleen pienistä paikoista. Päätimmekin unohtaa isot kaupungit ja keskittyä vain Madridiin ja sen lähellä oleviin pieniin kyliin tai kaupunkeihin. Sehän on nähty, että vaikka liikkuu vain yhdessä maakunnassa, siirtymät eivät välttämättä ole helppoja. Emme halua vuokrata autoa, vaan mieluummin hoitaisimme matkat bussilla ja junalla.

Varasimme ensimmäisen yön majoituksen Madridista, Hostal Las Murallasista.
Keskitymme Castilla y Leónin alueeseen ja seuraavaksi varasimme kolmen yön majoituksen Ávilasta, Hostal Alcántarasta.
Tarkoituksemme on tehdä päiväretki Arenas de San Pedroon, mutta emme löytäneet sinne kuin yhden bussivuoron päivässä, joten se on jätettävä viimeisiin Madridin päiviin, sieltä onnistuu San Pedrossa käyminen yhden päivän aikana. Salamanca kiinnosti, mutta yritämme ohittaa sen menomatkalla La Albercaan ja varasimme kaksi yötä Mogarrazista, Apartemento Rural El Pinosta.
Sinne pääseminen tuotti meille päänvaivaa ja lähetin kyselyt sekä hotelliin että Helsingin Tour Spain –toimistolle. Mogarraz ja La Alberca vaikuttavat todella viehättäviltä kyliltä, mutta tarkoitus on viettää pari päivää myös Salamancassa ja Madridissa. Jos julkisilla kulkeminen ei onnistu, vuokraamme auton 2-3 päiväksi Salamancasta.

Madrid

Madridin lentokentällä oli vähintään kilometrin kävelymatka metroasemalle. Ostimme automaatista liput (4,70€/hlö) ja ajoimme yhdellä vaihdolla Alonso Martinezin asemalle. Siitä kävelimme Calle Fuencarraliin majapaikkaamme. Saimme huoneen omalla kylppärillä, kävimme suihkussa ja jalkauduimme kävelykadullemme. Kävimme Gran Vian aukiolla tervetulo-oluilla, niiden mukana tuli muutama pincho. Terassilla istuessa oli mukava seurata ihmisvilinää, piti oikein miettiä, että nythän on tosiaan maanantai. Nuoret tytöt kaupittelivat itseään aukion molemmin puolin.Kävelimme legendaariseen El Tigre –tapaspaikkaan. Tilasimme lasilliset viiniä ja samaan hintaan (yht. 7€) tuli kukkuralautasellinen tapaksia. Ilmankos paikka oli tupatentäynnä, vaikka oli vasta alkuilta. Myöhemmin kävimme kahvilla jonkun luomukahvilan terassilla kävelykadun varrella. Illan pimennyttyä istuimme vielä yhden Calle Pérez Galdózin terassille lasilliselle (sangriaa myytiin vain litroittain). Riojan viinien mukana sai taas valita hintaan (yht. 6,60€) sisältyvät tapakset. Tyytyväisinä palasimme Las Murallasiin nukkumaan.

2 kommenttia:

  1. Aloinpa lukemaan näitä sun vanhoja päivityksiä, kun omaan Madridin matkaan on reilu kuukausi aikaa. Jos täältä pientä vinkkiä löytyisi...

    VastaaPoista
  2. Madrid on hieno kaupunki! Tuolla reissulla me jälleen kerran ihastuimme pieniin paikkoihin, kuten Mogarraziin. Ei ehkä sopiva kohde tammikuulle...

    VastaaPoista