tiistai 2. syyskuuta 2014

Sadonkorjuun juhlaa


Kyläläiset ilmeisesti tietävät säilömisvimmani; terassille oli aamulla ilmestynyt viisi (!) kassillista omenia. Tein omenasosetta pakastimeen niin paljon kun sain sinne mahtumaan. Pilkoimme yhdessä omenia ja Hannu laittoi viinin käymään. Saimme yövieraita kun Anna ja Markus lensivät aamuvarhaisella Roomaan. Naisten Pankki kokoontui alkukuusta ja Rekolan Raikkaan jumpat alkoivat. Olin itselleni armollinen ja aloitin lempeästi asahi- ja kehonhuoltotunneilla. Oli aika ottaa ötökkäverho pois ulko-ovesta ja ripustaa tähtitaivas verannan kattoon. Perjantaina tein lounas- ja terassitreffit Tikkurilaan Aijan kanssa. Sieltä polkaisin Keravanjoelle uimaan, kotimatkalla jäin Havukoskelle kuuntelemaan Pelle Miljoonaa. 

 
Lauantaina teimme fillarilenkin Vantaan-joen vartta Pikkukosken ja Arabian kautta Helsingin keskustaan, kävimme oluella Black Doorin terassilla ja kotimatkalla poikkesimme Malmille Terryn ja Annen luona. Kotona tapastelimme simpukoilla ja valkosipulibroilerilla. Kaunis sää jatkui, teki mieli lähteä moottoripyöräilemään, mutta jatkoimme kuntoilua ja sunnuntaipyöräilimme Pitäjän kirkolle, sieltä Haltialaan ja Silvolan tekojärven ohi takaisin kotiin grillaamaan. Illasta tuli pitkä; puoliltaöin haimme lapset lentokentältä.

 
Kaunis sää ei houkutellut sisäjumppiin, joten jatkoin viikolla fillarointia omaan tahtiin ja omia reittejä pitkin (Suutarilan kirjastoon, Haltialan lenkki toisin päin). Kylän lähes jokaisella portilla on tyrkyllä laatikollinen omenoita, mutta luumuja ei naapureilta herunut. Turvauduin kaupan tarjontaan ja tein niistä rommiluumu(omena)-hilloa.

Hankin itselleni "mummokärryn"; kauppakassin jossa on vetokahva ja fillarit alla (Prisma 19,90€). Sillä vetää kevyesti kaupasta vihannekset, juurekset ja hedelmät. Tai vaikka pari viinipahvia Tallinnasta.

Toimii!
Torstaina oli vuorossa kirjaston lukupiiri ja UMO:n syyskauden avajaiskonsertti Savoyssa. Perjantain viikkosiivouksen jälkeen polkaisin vielä Kuusijärvelle uimaan. Illalla Naisten Pankin jumppa, sillä aikaa Hannu ajoi nurmikon ja siirsi puutarhakalusteet kellariin. Lauantaina fillaroin taas Haltialan lenkin, kotipihalla nautimme auringonpaisteesta ja grillasimme (ehkä viimeisen kerran tänä vuonna?). Syksyn merkkejä on jo ilmassa; kotikoivuissa on keltaisia lehtiä ja kurkiaurat lentävät kirkuen kohti etelää.

 
Sunnuntaina kävimme Ilonan synttärikakkukahveilla. Pikkuveli kiukutteli unta vastaan. Äitini vatsa on edelleen kuralla, vaipanvaihtojen välillä kävimme hänen kanssaan kävelylenkillä. Kotimatkalla jäimme Perttilään syömään, sen jälkeen olikin aika palata Vantaalle pakkaamaan.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti