maanantai 18. huhtikuuta 2016

Albania aatoksissain


Ennen syksyn Balkan-kierrosta on muitakin matkoja, silti Albania pyörii mielessä, jopa unissa. Alkuperäisessä suunnitelmassa syksyn synttärireissulle oli mukana myös Korfu. Sinne olisi helposti poikennut Albanian rannikolta. Päätimme kuitenkin heivata sen tästä suunnitelmasta ja tehdä joku toinen kerta erillisen reissun Kreikan saaristoon.

Tarkoitus on siirtyä Dubrovnikista mahdollisimman pian Montenegroon, eikä sielläkään montaa päivää kuluteta, vaan varaamme kuljetuksen Tiranaan. Albanian hieno rannikko houkuttelee, varsinkin kun syksyllä on lämmin merivesi. Venytämme maassaolopäiviä niin pitkään kuin voimme.

Päätettyämme sivuuttaa Korfun kokonaan, aloimme keskittyä Albaniaan. Makedoniassakin olisi paljon nähtävää, mutta vietämme siellä noin viikon majoittumalla Ohridiin ja Skopjeen. Ne ovat Hannulle uusia paikkoja ja haluan näyttää hänelle niistä parhaat puolet.

Albaniasta löytyi törkeän edullisia majoituksia (Booking.com). Varasimme etukäteen myös loppumatkan majoitukset Ohridista ja Skopjesta, josta löysimme viimeisille öille tilavan huoneiston, joka on hieman keskustan ulkopuolella. Lentokentälle ei ole pitkä matka ja aiomme ottaa taksin kentälle (aamulento Istanbuliin). Kaikki muu tekeminen sai jäädä, kun innostuin etsimään Ohridista majapaikkaa. Niitä oli pilvin pimein, kaikenkokoisia, näköisiä ja lähes kaikki edullisia. Puuhan aikana vaatimukset kasvoivat, lopulta kelpuutin 31 neliön apartamentoksen, jossa on parvekkeelta järvinäköala (76€/4 yötä).

Vielä on selvitettävä siirtymiset Albanian rannikolta Makedonian puolelle Ohridiin. Siirtymiseen varasin aikaa muutaman päivän, eiköhän matka onnistu parilla pysähtymiselläkin. Mielenkiintoisia kaupunkeja löytyi liikaakin, täytyy vielä miettiä mihin käytämme jäljellä olevat irtopäivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti