tiistai 5. huhtikuuta 2016

Italia mielessäin


Odotukseni tulevaa Italian reissua kohtaan sen kun kasvavat. Pientä jännitystä aiheuttaa julkisen liikenteen yhteyksien toimivuus ja aikataulutus, varsinkin ensimmäisen matkapäivän osalta. Tein taas reissun vaikeammaksi varaamalla lennot Milanoon, en Firenzeen. Minkäs sitä pihiydelleen mahtaa. Edullisemmat lennot karkasivat käsistä, kun Anna vielä loppuvuodesta mietti mukaan lähtemistä. Tilannetta helpottaa kohteiden vähyys ja se, ettei minulla pitäisi olla aikaisia aamulähtöjä. Voin siis lomailla 10 päivää ilman stressiä. Tarkoitukseni on tutustua Luccaan, Cinque Terreen ja Milanoon. Koska lähden reissuun yksin, varasin kaikki majoitukset dormeista.

Maaliskuisen Andalusia-kierroksen sää lämpeni loppua kohden, eiköhän Italiassa ole jo shortsikelit toukokuussa, varsinkin jos ei sada. Sateen sattuessa jätän patikoinnin väliin. Korkealla odotusten listallani ovat maisemien ja liikunnan lisäksi paikalliset ihmiset ja hyvä ruoka. Edelleenkään en osaa italiaa muuta kuin huudahduksen ”Allora!”

Kun nyt innostuin Italiasta, tilasin Amazon.comilta Lonely Planetin Italy-oppaan. Nino Rotan ja Ennio Morriconen elokuvamusiikkia kuunnellen selasin opasta ja ihastelin netissä matkakohteiden ja majoitusten kuvia.

Nyt on vain niin ikävästi, että vuoden 2011 syystulvien jäljiltä osa kävelyreiteistä on edelleen suljettuna, varsinkin ne upeimmat, rannikkoa myötäilevät polut. Muuten patikkareittejä kyllä riittää ja eiköhän kuvia kauniista kylistä saa otettua joltain näköalatasanteeltakin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti