maanantai 28. elokuuta 2017

Mökkiloma Savitaipaleella

Kesän kolmas kotimaanmatka suuntautui Itä-Suomeen, on/off-työnantajani lomamökille Savitaipaleelle. Sää oli pilvinen, mutta tyyni, kun kotiuduimme mökkiimme ja lähdin metsälenkille. 

Kahdenkesken meillä ei ollut mitään aikatauluja ja lounaan syötyämme laitoimmekin saunan päälle jo iltapäivällä. Meidän lisäksi mökkikylässä on vain yksi pariskunta eikä heitäkään juuri näkynyt, joten saimme harrastaa naku-uintia. Saunaan, uimaan, saunaan, uimaan, saunaan. Ja päälle konjakkikahvit.

 Loppuilta kului kasviksia dipaten ja Skip-Bota pelaten. Lopetimme tasapeliin.

Aamulla paistoi aurinko. Lähdimme autoajelulle katsomaan Partakosken kauniita maisemia. Kävimme katsomassa vanhan kivisillan, jonka kohdalla Kuolimojärvi kohtaa Saimaan. Pysähdyimme myös Kärnäkosken linnoituksen ja myllyn kohdalle, ennen kuin ajoimme Savitaipaleelle kauppaan.

Iltapäivällä lähdin mökkimaastoon etsimään kantarelleja. Metsässä oli paljon marjoja, mutta sieniä ei löytynyt kuin kourallinen. Muuten oli mukava taivaltaa metsässä, jossa sammal oli pehmeää ja palleroinen jäkälä kaunista. Missä ei kuulunut muita ääniä kuin vanhojen puiden suhina ja narina tuulessa. Taitaa olla paremminkin suppilovahverometsää vähän syksymmällä. Ilma jatkui kauniina, grillasimme ja söimme ulkona. Illalla taas saunottiin ja uitiin. Keskiviikkona siivosin mökin, pakkasimme tavarat ja ajoimme suoraan Vantaalle. Oli painostavan lämmin, mutta todella tuulinen sää. Hannu pesi autosta pois mökkitien pölyt, minä tein meille sieni-chorizopastan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti