tiistai 5. syyskuuta 2017

Syyskuu

Kävin perjantaina uimassa Keravanjoessa, joten tavoitteeni (uida kotimaassa toukokuusta syyskuuhun) täyttyi. Rannan suihku oli edelleen toiminnassa, ehkä tarkenen käydä joessa tai Kuusijärvellä vielä ennen reissua. Meillä noita ipanoita riittää, samoin syntymäpäiviä. Tiitus täytti lauantaina 14, sen kunniaksi menimme koko Hannun suuren perheen kanssa syömään Tikkurilan Souvlakiin. Sunnuntaina polkaisin Honkanummelle vaihtamaan kukat, samalla noukin metsästä kantarelleja, joista tein kotona sieni-kasviskastikkeen savukalalle. Rekolan Raikkaan syyskauden jumpat alkoivat. Viikko-ohjelmassa on minulle monta mieluista tuntia; nykytanssi, zumba, astangajooga, hathajooga, seasonaljooga ja kehonhuolto.

Noel tuli meille päiväksi hoitoon. Kun sain aamukahvit juotua, piti jo lähteä ulos keinumaan ja "mopoilemaan". Kävimme kolmessa leikkipuistossa testaamassa kiipeilytelineet ja muut härvelit. Potkupyörällä meno sujui kevyesti ja menimme juna-asemalle katsomaan junia. Leinelän uusista rakennuksista poika totesi "legotaloja" ja jäimme seuraamaan tietyökoneiden touhuja. Pitkän lenkin jälkeen maistui ruoka ja päiväunet, ennen kuin Suvi haki Noelin kotiin. Kaikki muut ipanat ovat aina menossa vinttiin vaikka kiellettäisiin, mutta Noel ei suostunut sinne houkuttelemallakaan (vaikka heillä on kotonakin ala- ja yläkerta), vaan minun piti kantaa lelulaatikko alakertaan.

Tiistaina pidin Helsinki-päivän. Kävin Annelin kanssa lounaalla ja Kampin kampaajallani. Ennen kotiinlähtöä käytin vielä museokorttia ja katsoin Helsingin Taidemuseon (HAM) Nautinto-näyttelyn. Harvoin olen niin nopeasti suoriutunut näyttelystä. Museon parasta antia (minulle) oli pieni Tove Jansson -näyttely ja aulassa oleva Grönlund-Nisusen hauska "Unstable Matter" -teos, jossa pienet kuulat kierivät matalan laatikon laidasta laitaan sitä mukaa, kun alusta kallistui. Vierimisestä syntynyt ääni oli hyvin rauhoittava, samanlainen kuin kivet pitävät aaltojen lyödessä rantaan.

Ajoin Lohjalle katsomaan äitiä. Joudun kyselemään vaipanvaihdosta, kun autan äidin ylös sängystä ja tunnen voimakkaan tuoksun. Minua askarruttaa taas, saako hän tarpeeksi nestettä. "Ei Saini halua kahvia" sanoo vihreätukkainen lähihoitaja, vaikka äitimme on varsinainen kahvikissa. Mukillinen kahvia, lasillinen mehua ja iso pulla katoaa äidin suuhun hitaasti, mutta varmasti, kunhan häntä auttaa. Menin Suville yöksi, illalla sain Noelista saunaseuraa. Hän heitti löylyä "pyssyvedellä" (vesipyssyllä). Kun seuraavana aamuna olimme leikkipihalla, Ventelän VPK:n koko kalusto taisi lähteä liikkeelle pillit soiden ja naapuritalon poliisikoira alkoi ulvoa hädissään/virkansa puolesta. Noel yllätti minut päiväunille ryhtyessämme sanomalla "lintu nukkuu". Ilmeisesti hän muistaa, miten pienempänä tuuditin häntä sylissäni ja katsoimme makuuhuoneen sälekaihtimien raoista koivujen huojuntaa ja rauhoittelin häntä kertomalla, miten kaikki pikkulinnut, pikkuoravat ja kaikki muutkin pikkupoikaset menevät nyt päiväunille.

Rekolan Raikkaan kausimaksu on 70€. Syyskauden ensimmäisellä viikolla olen osallistunut 8½ ohjatulle liikuntatunnille. Jos jatkossa osallistun edes 5-6 viikkotunnille, tuntimaksu jää todella pieneksi.

Lohjalla ollessani Tommi soitti ja kertoi, että Marja on löytynyt kuolleena kotoaan. Lopulta sait rauhan ja pääsit vaivoistasi, ystäväni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti