perjantai 28. joulukuuta 2018

Monet2klimt, Tallinna

Olin jo parillakin Tallinnan risteilyllä lukenut Baltic Guidesta Tallinnassa olevasta multimedianäyttelystä, mutta vasta Marjukan muistuttaessa joulun alla, että näyttely on esillä vain vuoden loppuun, minulle tuli kiire. Oli siis hyvä syy käydä Tallinnassa vielä joulutorillakin tämän vuoden puolella. Kävimme Saunakadulla katsomassa huikean taidenäyttelyn, jota säesti kaunis musiikki. 45 minuutin multimedianäyttelyn jälkeen suunnistimme Raatihuoneentorille lämpimälle glögille, sillä näyttelysalissa oli todella koleaa.

La Vita BellaJo vanhaan kaupunkiin kävellessämme huomasimme, että entinen Bastione (sen jälkeen joku kalaravintola) oli taas muuttunut italialaisravintolaksi, nimeltään La Vita Bella. Haluan aina kokeilla uusia ruokapaikkoja, suuntasimmekin paluumatkalla sinne. Toivorikkaana tilasin itselleni kanacaesarin, jonka kastike ei harmikseni ollut Bastionen veroinen, muuten kyllä hyvä. Hannun frittikalat näyttivät ja olivatkin hyviä. Lopuksi jaoimme yhteisen pizzan. Sen syötyämme olikin kiirehdittävä satamaan ostoksille ja paluumatkalle.

Kun jäimme junasta pois, tapasin taas mukavan pariskunnan Pakistanista (heihin törmäsin palatessani kotiin pää pyörällä firman glögikutsuilta). Esittelin heidät Hannulle, rouva tarjosi ilmaista manikyyriä harjoittelumerkeissä, mutta minä olen maailman huonoin nainen kauneuden hoidossa, joten kieltäydyin kutsusta ja toivotimme hyvät uudet vuodet. 

Näyttelylle ja ravintolalle suuri suositus!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti