torstai 13. joulukuuta 2018

Tip tap, tap tap

Keskustakirjasto Oodi
Kotiuduttuamme Krakovasta saimme Noelin seuraavana aamuna hoitoon. Poika olisi halunnut jäädä heti ulos tekemään lumiukkoa (porkkananenällä) ja lumilinnaa. Houkuttelin hänet ensin avaamaan kalenteriluukut ja aamiaiselle, että edes aamu valkenisi ennen ulos menoa. Häntä kiinnosti, millä koneella lensimme kotiin. Kovasti hän odottaa pääsevänsä taas isin, äidin, Onnin ja Ilonan kanssa Kreikkaan. Hannu lähti venyttelytunnille meidän jäädessä pihalle. Noel ei saanut lumilinnaansa, hyvä kun saimme raavittua kokoon lumilyhdyn, joka sekin suli pois iltapäivällä. Laitoimme kastuneet vaatteet kuivumaan ja aloimme koristella kotiamme jouluiseksi ja lämmitimme mehuglögit. Noel ei huolinut manteleita, mutta pyysi lisää "risunoita". Ilmeisesti en ole vielä täysin immuuni Noelin pöpöille, sillä seuraavana päivänä sain flunssani takaisin.

Sinebrychoffin Taidemuseo
Maanantaina jätin pilateksen väliin, tiistaina oli vielä niin huono olo, että jätin menemättä Mainiokodin puurojuhlaan. Turha äitiä on tartuttaa. Keskiviikkona uskaltauduin jo kehonhuolto-tunnille, sen jälkeen lähdin joululounaalle Ravintola Pääpostiin. Ruokahalu oli vielä kadoksissa ja tyydyin alkuruokiin ja luumurahkaan. Amos Rexiin näytti olevan vieläkin pitkä jono, kävelin Sinebrychoffin Taidemuseoon, tein vähän lahjaostoksia ja menin Musiikkitalon kahvilaan lukupiirin tapaamiseen. Oodiin tutustuminen saa jäädä ensi vuoteen. Ehdin vielä kauden viimeiselle hathajooga-tunnille.

Perjantaina teimme viikkosiivouksen ja aloittelimme joulusiivousta. Tänä vuonna en aio hankkia itselleni joulustressiä, flunssaan vedoten voin levätä (lue laiskotella). Kävimme Ikean joululounaalla, ruotsalaiseen tapaan tarjolla oli myös lihapullia. Veimme kynttilän Honkanummelle ja ostimme Lidlistä pienen tuoresuolatun kinkun siltä varalta, että saamme jouluna ruokavieraita.

Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat
Lauantaina ajoimme Lohjalle, veimme kassin Pelastusarmeijaan ja vietimme iltapäivää äidin seurassa. Hän oli hetken ihan jossain muualla reagoimatta puheeseen ja pyysin hoitajia siirtämään hänet sänkyyn päivälevolle. Vein osanottomme Caritalle, joka jäi leskeksi Krakovan reissumme aikana. Kävimme Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoilla ja menimme lapsenvahdeiksi. Äiti ja isi olivat lähdössä firman pikkujouluihin, Onni oli kaverin luona yökylässä. Saunoin Ilonan ja Noelin kanssa, iltapalan jälkeen Noel alkoikin jo väsyä ja halusi siirtyä tuomani ledivaloketjun valaisemaan sänkyyn kuuntelemaan iltasatua. Se ennakoi aikaista herätystä ja menimmekin kaikki ajoissa nukkumaan. Noel yski yöllä ja aamupimeässä kömpi viereeni, arvellen kellon olevan jo "puoli seitsemän". Hyvin arvattu, olihan se jo melkein seitsemän! Nousimme kahvin keittoon ja annoimme yläkertalaisten nukkua vielä parisen tuntia. Aamupäivä kului palapelejä rakentaen ja muovailuvahaa leipoen.

Ravintola Ismet
Kotimatkalla poikkesimme Perttilän Ismetiin syömään. Ei ollut ruuhkaa tiellä, kun ajoimme kotiin hetken huilille, ennen kuin Hannu haki Mirjan ja Masan meille glögille. Lähdimme porukalla laulamaan Kauneimmat Joululaulut Seutulan Kappeliin, jossa ystävämme olivat nyt ensivierailulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti