tiistai 1. tammikuuta 2019

Matkahaaveet ja -suunnitelmat vuodelle 2019

Andalusia 2016, Olvera

Tarkoituksemme oli lähteä Portugalin Óbidokseen alkutalvesta talonvahdiksi Conchalle, mutta tämä meni ja rakastui vuosien takaiseen ihastukseensa, muutti Espanjaan ja laittoi talonsa vuokralle viideksi vuodeksi. Olisi ollut hauska kokeilla hiljaista talvisesonkia pienessä keskiaikaisessa kylässä paikallisten seurassa, mutta tavallaan tämä oli meillekin helpotus, koska olisimme tarvinneet myös omalle talollemme vahtia poissaoloviikoiksi.

Ehdin jo varata mökin Meri-Teijosta, kun Norwegian laittoi Málagan lennot samalle viikolle tarjoukseen. Siirsin mökkivarauksen aiemmaksi ja ostin meille lennot Málagaan helmikuulle. Sää saattaa olla ihan laidasta laitaan, mutta tarkoituksemme on käydä tutustumassa Frigilianaan, jonne olemme suunnitelleet matkaa kuukaudeksi jonain syksynä, sadonkorjuuaikana. Nyt on hyvä tilaisuus tutustua muutaman päivän ajan ”valkoiseen kylään” ja katsoa, löytyisikö sieltä meille vuokrakoti joskus myöhemmin pidemmäksi ajaksi. Sen lisäksi vietämme muutaman päivän Málagassa, jossa viimeksi kävimme vain pikaisesti.

Vaellusvietti vei minut mennessään ja karttaa tutkiessani päätin, että haluan kävellä myös Camino Portuguésin. Varasin TAP:n menolennon Lissaboniin huhtikuun puoliväliin. Vielä on päättämättä, kävelenkö vain Portoon, vai yritänkö suoriutua koko vaelluksesta (640 km) Santiagoon saakka. Portugalissa on niin paljon mielenkiintoisia kyliä, joihin pysähtyä, että voisin viettää siellä vaikka kuukauden. Alkumatkalle osuu pääsiäinen. En tiedä, ovatko portugalilaiset yhtä pääsiäishulluja kuin espanjalaiset, mutta varuiksi varasin parit majoitukset etukäteen. Kesän alennusmyynneistä ostin itselleni erittäin kevyet ulkoiluhousut ja -takin, jotka tarvittaessa pitävät jonkun verran tuulta ja sadetta. Sadeviittahan lähtee automaattisesti mukaan. Uskon (ja toivon) Portugalin kevään olevan rannikollakin jo niin lämmin, että saan kevennettyä rinkkaani entistä kevyemmäksi.

Hannun projektipyörä
Kuuman 2018 kesän innoittamina aloimme suunnitella lisää moottoripyöräretkiä, niin kotimaahan kuin Baltiaan. Haaveissa siintää siis Hondalla reissu Pärnuun ja Saarenmaalle, toki myös Tallinnassa pysähtyen. Liiton alennushinnoilla voisi harkita taas Kustaviin tai Meri-Teijoon menoa.

BALI 138
Jeh Pulu, Bali
Syksyyn on vielä aikaa ja suunnitelmat tahtovat matkan varrella muuttua. Telkkarissa esitetty Away Bali -ohjelma sai minut taas kaipaamaan Indonesiaan. Ehkä seuraavalla kerralla osaisin jo rauhoittua, levätä, nauttia tuoreista hedelmistä ja osallistua vaikka joogatunneille. Toisaalta Sarajevo ja sen läheinen Via Dinarica -reitti kutsuu levotonta vaeltajaa. Norwegianin uudet kohteet Pisa ja Tivat suovat mahdollisuuden suunnitella patikkamatkoja myös Italiaan ja Balkanille.

Alkava vuosi on taas arvoitus, jota mielenkiinnolla odotan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti