keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Pääposti, Taidehalli ja lukupiiri

Ravintola Pääposti
Tarkoitukseni oli nähdä Helsinki-päivänä Anneli lounaalla, mutta tämä on sairaana ja perui tulonsa. Minulla ei siis ollut mikään kiire, onneksi, sillä junat olivat vartin myöhässä ja osa vuoroista oli peruttu. Kävin syömässä Ravintola Pääpostin mainion karitsan palapaistin (stifadon) bataattimuusilla, jälkkäriksi oli mansikkasmoothie.

Paul Osipow
Paul Osipow
Paul Osipow
Syötyäni kävelin Taidehalliin katsomaan Paul Osipowin näyttelyn. Keskustan muut tämän hetkiset päänäyttelyt olenkin jo nähnyt ja mm. Amos Rex avaa uuden näyttelynsä vasta ensi viikolla. Kävin toimistolla ja kulutin aikaa Forumissa, ennen kuin menin työpaikan lukupiirin tapaamiseen. Vuorossa oli Riikka Pelon "Jokapäiväinen elämämme", jota monetkaan eivät olleet ehtineet/jaksaneet lukea loppuun. Minä hankin kirjan itselleni aikoinaan jostain alelaarista ja olen lukenut sitä pikku hiljaa. Kaunista, runollista, rikasta kieltä. Samalla ahdistavan raakaa luettavaa vuosien 1939-1941 Neuvostoliitosta. Riikka Pelo on Finlandiansa ansainnut.

"Pupujussi"
Torstaina oli hieno nollakeli ja tarvoin taas lähimetsän kapeita polkuja. Illalla vielä hikinen, hauska lavis-tunti. Perjantain kävelylenkillä kävin verenluovutuksessa.

Lauantain jumpan jälkeen tein normilenkin. Oli Hannun kokkausvuoro ja söimme hyvät täytetyt paprikat, joille vuohenjuusto antoi lisämakua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti