keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Bol, Brač

Bussi tuli ajallaan, meidän piti vaihtaa Boliin menevään bussiin Gornji Humacissa (molemmat kyydit 25 kn/hlö). Matka ei kauan kestänyt ja löysimme helposti varaamamme Villa Milan. Sitten alkoivatkin vaikeudet. Meille tarjottiin pientä huonetta ilman minkäänlaista ulkotilaa, luultavasti olimme sellaisen varanneetkin, kun emme pystyneet muuta osoittamaan. Hannulta meni hermo, isännältä meni hermo ja tämä heitti meidät pihalle, ennen kuin ehdin heidän nettiyhteyttään käyttämällä varata uuden majoituksen Booking.comin kautta. Ehdin sentään katsoa vapaan majapaikan ja painoin sen nimen mieleeni. Kadulla etsin Apartment Pierinon Maps.me:n avulla. Se olikin lähettyvillä ja saimme tilavan huoneiston. Ainoastaan 5€/yö lisämaksulla saimme kahden huoneen asunnon omalla, rauhallisella patiolla. Hauska emäntämme Franka oli vähintään yhtä iloinen kuin me, kun sai vuokrattua viimeisenkin vapaan huoneiston.

Jätimme laukut huoneeseen ja Frankan petaamaan sänkymme. Kävelimme alas rantakadulle ja tutulle Lozan terassille tervetulo-oluille. Kaupan kautta takaisin kämpille, suihkuun ja pihalle istuskelemaan.

Apartment Pierino
Restaurant Ranč
Illalla menimme läheiseen Restaurant Rančiin syömään. Viihtyisä paikka (vaikka kaislikkosermin takana istuikin turkulaisia), mutta lämpimät ruuat eivät olleet lähelläkään lämpimiä. Lisäksi melko kallis paikka.

Hiljaisen ja sopivan viileän yön jälkeen lähetin Hannun lähikauppaan hakemaan lämpimät siemensämpylät. Aamiaisen syötyämme laskeuduimme keskustaan, kävimme Jadrolinijan lippukioskilla, joka aukeaisi vasta 45 minuttiia ennen seuraavan aluksen lähtöä. Etsimme pankkia, jota ei ole (ainoastaan automaatteja korkeine vaihtokuluineen) ja kävin postissa vaihtamassa valuuttaa (kurssi 7,21). Vihannestorin tytöt yrittivät rahastaa meiltä 50 kunaa viinirypäletertusta, kun vähän pienempi terttu lähikaupassamme maksoi alle 5 kunaa.  Hannu lähti edeltä Zlatni Ratiin, minä jäin lippuluukulle odottamaan sen avautumista. Sain ostettua meille liput lauantain katamaraaniin Splitiin ja lähdin kävelemään rantatietä kohti Zlatni Ratia.

Zlatni Rat
Siitä on tosiaan 10 vuotta, kun viimeksi olimme täällä ja sen kyllä huomaa! Tuli ihan ikävä Sumartinia, niin turistinen paikka Bol nykyisin on. Täynnä ihmisiä ja myyntikojuja. Kävimme niemenkärjessä kääntymässä, uimaan menimme lähempänä kämpille johtavia rappuja.

Pizzeria Navis
Suihkun jälkeinen lounas oli aamiaisen toisinto (kokki edelleen lomalla), lisänä hedelmiä ja viiniä. Siestan vietettyämme menimme läheiseen Konoba-Pizzeria Navisiin syömään kanasalaatin ja ison pizzan. Hyvää oli, ehkäpä menemme sinne huomennakin. Loppuillan vietimme kotosalla lukien ja musiikkia kuunnellen. Tässä asunnossa on jopa nojatuoli ja lukulamppu!

Yöllä puhalsi kova Bura-tuuli, joka paukutti patiomme kangaskatosta. Onneksi tuuli kuitenkin tyyntyi aamuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti