tiistai 16. kesäkuuta 2020

Koronavuoden muuttuneet matkasuunnitelmat

Kevääksi suunniteltu pitkä vaellusmatkani Portugalista Espanjaan jäi toteutumatta eikä mihinkään muuallekaan päässyt koronapandemian takia. Taudin jyllätessä (Suomessakin) pahimmillaan pysyttelimme enimmäkseen kotosalla. Perhettä tai ystäviä ei voinut tavata, Uudenmaan rajojen sulkeuduttua vuokramökillekään ei päässyt. Kävin normisti kampaajalla, verenluovutuksessa ja hammaslääkärillä. Kirjastojen ollessa kiinni lueskelin e-kirjoja, museoiden sulkeuduttua katselin netistä opastettuja näyttelykierroksia. Vanhoja tallenteita elokuvista ja tv-sarjoista tuli vihdoinkin katsottua pois.

Toukokuussa vietimme viikon Mathildedalissa, Meri-Teijon vuokramökissä. Sielläkin olimme enimmäkseen kahdenkesken, yhtenä päivänä sentään ajelimme Kaarinaan kaupoille ja Anna teki minulle äitienpäivälahjaksi kasvohoidon. Kesäkuun alussa kävimme Tampereella, joka on mielenkiintoinen, kaunis kaupunki.

Vanha Viilatehdas, Vantaa
Pitkä marraskuu päättyi ja helleaalto pyyhkäisi Suomeenkin. Kotona ollessamme lenkkeilimme, fillaroimme ja kävimme välillä Hondalla pyörähtämässä. Olin tyytyväinen, kun selvisin niin vähillä oireilla koivuallergiasta. Onkohan asiaan vaikuttanut se, että olen viime vuosina pysytellyt pois kotimaasta koivun kukinnan aikaan? Aurinkoihottumaa sain heti ensimmäisillä helteillä ja suuntasinkin useimmat kävelylenkkini metsän siimekseen. Pihalla riitti puuhaa, sisällä ei viitsinytkään tehdä juuri mitään. Hannun rakentama terassi on siitä ihana, että siinä voi hellepäivänä juoda aamukahvit auringonpaisteessa, iltapäivälllä se jää varjoon ja illalla siihen osuu vilvoittava tuulenvire.

Viron rajojen avauduttua ilman karanteenia uskalsimme jo alkaa varailla lauttalippuja ja katsella majoituksia kesän moottoripyöräreissua varten.

Kesän kirjoja:

Michael Cunningham "Villijoutsenet". En ole tiennytkään, että lempikirjailijani Cunningham on myös sadunkertoja. Tähän kirjaan on koottu tuttuja satuja, mm. Hannu ja Kerttu, Kaunotar ja kulkuri, Tähkäpää, mutta kirjailija on antanut mielikuvituksen lentää ja kertoo, mitä tapahtuukaan happy endin jälkeen. Ei suositella lapsille!

Cristovão Tezza (Brasilia) "Professori". Filogian professori on saamassa mitalin pitkästä elämäntyöstään kielitieteen tutkijana ja opettajana. Juhlapäivän aamupäivä kuluu, kun vanha mies miettii ja makustelee kiitospuhettaan, käyden samalla läpi koko elämänsä lapsuudesta tähän hetkeen; ongelmaisen suhteensa isään, omaan poikaansa, vaimoonsa ja rakastettuihinsa. Taustalla häilyy kotiapulainen dona Diva, jonka professori epäilee todistaneen vaimonsa tapaturmaista kuolemaa. Kolkuttaako professorin omatunto? Olen itse opiskellut portugalin kieltä vain puolisen vuotta ja opettaja on kotoisin Brasiliasta, siksi professorin vertailut Portugalin ja Brasilian portugalin välillä kiinnostivat.

Tove Jansson "Vaarallinen juhannus". Hui kauhistus! Samaan aikaan, kun kertailimme Muumikirjoja, katsoimme telkkarista nauhoitetut uudet, hienosti tehdyt Muumi-jaksot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti