tiistai 2. kesäkuuta 2020

Espoo-Helsinki Hondalla

Hvitträsk
Pitkään odottamani päivä koitti, kun museot avautuivat. Tein toivomani reittisuunnitelman Hannulle, joka lupautui kuskiksi, olihan sää mitä mainioin moottoripyöräilyyn.

Hvitträsk
Harmi vain, että Hvitträsk avautuisi vasta 3. päivä. Kiertelin kauniilla pihalla, rakennukset olivat ulkopuolelta vielä remontissa. Matka jatkui pitkin merellistä reittiä Otaniemeen, jossa yritimme löytää Olarin Panimon (suljettu) ja Fat Lizardin (ei löytynyt). Olikin liian aikaista oluelle, jätettiin toiseen kertaan. Ajoimme Lehtisaaren läpi Kuusisaaren hienostoalueelle.

Didrichsenin taidemuseo, seinällä Laila Pullisen teos Gunnar ja Marie-Louise Didrichsenistä
Tein ensivierailun Didrichsenin taidemuseoon, houkuttimena Kuutti Lavosen näyttely "Aika ja ikuisuus". Aiemmin olen nähnyt Lavosen töistä vain niitä synkkiä, kattavassa näyttelyssä oli ilahduttavan paljon myös valoa ja väriä. Pääosa näyttelyn töistä on viime ja tältä vuodelta.

Kuutti Lavonen
Kuutti Lavonen
Taidemuseo sijaitsee meren rannalla, sisäpihalla on uima-allas. Puistomaisessa pihassa on mm. Laila Pullisen ja Eila Hiltusen taideteoksia.

Hannun leipomat aamiaissämpylät
Kotiin ajoimme Honkanummen kautta ja kävimme kastamassa viikonloppuna istuttamani kesäkukat.

Keskiviikon Helsinki-päivä

Ruttopuisto
Olin varannut keskiviikolle Kampin kampaajan ja mammografian. Tein samalle päivälle lounastreffit Annelin kanssa ja ehdotin, että käymme katsomassa Designmuseon näyttelyn "Travel as a Tool".

Tina Ratzer; simpukoita Etelä-Afrikasta
Designmuseo
Tapasimme Terveystalon kulmalla ja haimme Briossista mukaan hyvät salaatit sämpylöineen. Istuimme Ruttopuiston aurinkoiselle penkille lounaalle ja vaihtamaan kuulumisia. Syötyämme kävelimme Designmuseoon, katsoimme näyttelyt ja joimme kakkukahvit museon viehättävässä myymälä/kahvilassa.

Torstaina Mirja ja Masa uskaltautuivat meille grillaamaan. Pienet sadekuurot eivät haitanneet, kun istuimme terassilla varjon suojassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti