perjantai 4. joulukuuta 2020

Adventtiaikaa

Joulunodotusta helpottamaan minulla on kaksi joulukalenteria; Partiolaisten ja Vantaan seurakuntien. Molemmissa ensimmäiset luukut sai avata jo pikkujouluna. Seuraamme myös kahta Joulukalenteri-ohjelmaa; TV2:n "Porokuiskaajan arvoitus" (uusinta) ja Femman "Rauhankadun uudet asukkaat". Molemmat on toteutettu niin hienosti, että niitä on aikuisenkin ilo seurata.

Perjantaina hain Ikeasta lisää kynttilöitä, samalla söimme runsaan joululounaan.

Lauantaina Hannu hoiti ruuanlaiton ja sain nauttia Napoli-pizzaa.

Itsenäisyyspäivänä teimme omat kävelylenkkimme ja Hannu vei kynttilän Honkanummelle. Iltapäivällä paistoin bataattivuoat ja illan pimennyttyä sytytin kaksi kynttilää ikkunalle. Ja mikä parasta; Ylen Linnan jatkot. Viikolla Maija ja Pepe tulivat meille glögille ja sienipiirakalle.

Joulukuun kirjoja:

Olga Tokarczuk "Alku ja muut ajat" (Nobel 2018). Pidän tarinoista, ja varsinkin sellaisista, jotka pohjautuvat kansantaruihin. Tämä kirja oli mielikuvituksen riemuvoitto, kuin kansansatu pienen (kuvitellun) puolalaiskylän erikoisista asukkaista. Henkilögalleria ja luontokuvaukset olivat upeita, läsnä oli kansanperinnettä, kauhutarinaa, uskontoa ja uskomuksia. Hannukin luki kirjan ja kirjaa aloittaessa näimme molemmat painajaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti