torstai 10. joulukuuta 2020

Joulutorit ja -markkinat

Lohjan Menneen ajan Joulumarkkinat

Lohjalla asuessani jokavuotinen perinne oli käydä Lohjan Menneen ajan Joulumarkkinoilla. Sieltä tuli hankittua käsitöitä, paikallisia omenoita ja kalaherkkuja. Toki olemme silloin tällöin käyneet markkinoilla Vantaaltakin, jos ei muuten niin tuttuja tapaamassa.

Senaatintori

Helsingissä olen käynyt Martin Markkinoilla ja Senaatintorin joulutorilla. Myös Tikkurilan, Korson ja Heurekan joulutoreilta olen ostanut koristeita ja leivonnaisia. 

Tallinna 2017

Tallinnan joulutorilla olemme käyneet usein, tämä vuosi on harvinainen poikkeus. Sieltä olen kerännyt puisia tonttuja, joita on jo tonttupartion verran. Glögin nauttimisen lisäksi olen ostanut myös pieniä lahjoja ja herkkuja kotiin tuotavaksi.

Lontoo 2008
 
Riika 2012

Barcelona 2013

Ceský Krumlov 2014

Praha 2016

Krakova 2018

Gdansk 2019

Krakova 01.2020

Olemme monena vuotena viettäneet itsenäisyyspäivän viikonlopun jossain päin Eurooppaa, käyden samalla joulutoreilla. Joulutoreilta ja -kaupoista olen ostanut pieniä joulukoristeita matkamuistoiksi (vähän samaan tyyliin kuin keräämäni messinkiset kynttilänjalat).

Tänä vuonna oli tarkoitus lähteä Vilnaan viettämään itsenäisyyspäivää ja käymään samalla sen kehutulla joulutorilla. Kuten kaikki maaliskuun jälkeiset reissut, sekin oli nyt unohdettava.

Zürichin ja sen lähistön joulutoreilla kävimme 2007, Lontoossa olimme marraskuussa 2008 eikä toreja näkynyt, mutta Harrodsin tavaratalo oli jo koristeltu jouluiseksi. Berliinissä olimme pari vuotta sitten harmittavasti sillä viikolla, jonka lopulla joulutorit vasta avattiin. Eiköhän jonain vuonna lähdetä Saksan jollekin joulutorille!

Vielä tekisi mieli lähteä katsomaan Tampereen jouluvaloja tai Porvoon jouluisia myymälöitä, mutta taitaa olla paras pysyä kotona näin korona-aikaan. Vähänkö harmittaa, että Mathildedalin joulumarkkinatkin menivät meiltä sivu suun! Samoin saamme tänä vuonna laulaa joululaulut keskenämme, kun Suomen kauneimmat joululaulut -tilaisuudet on peruttu. Onneksi on Jouluradio!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti