maanantai 12. huhtikuuta 2021

Kopparö, Tammisaari

 

Eija ja Timo kutsuivat meidät parin päivän mökkivierailulle Tammisaareen. Kopparö on vanhastaan meille tuttu, mutta PRO:n uudet mökit eivät. Viimeksi etsimme lasten kanssa riippusiltaa ja luontopolun alkua, mutta se jäi silloin löytymättä. Mökillä meidät vastaanotti myös kaksi pientä pomeranian pentua, Jasse ja Wili. Saimme käyttöömme mökin parven (jonne pikkukoirat eivät pääse kiipeämään). Joimme tervetulokahvit, Timo oli leiponut marjapiirakan. Teimme kävelylenkin leirintäalueen ympäri, muutamissa vaunuissa taisi olla talviasukkaitakin. Menimme taas innolla saunaan, sillä aikaa Timo valmisti lohirisottoa. Illalla kaivettiin UNO-kortit esille.

 Aamiaisen jälkeen jätimme pienet pusukoirat Eijan hoiviin ja lähdimme kiertämään vajaan kahdeksan kilometrin luontopolun. Riippusilta oli (periaatteessa) suljettu, mutta huoltotöitä tekevä nuorimies antoi meille luvan jatkaa matkaa. Ei siellä sitten muita ollutkaan. Paikoitellen oli vielä kosteaa, mutta kuraiset kohdat pystyi hyvin väistämään kaartamalla polulta metsän puolelle. Reitti oli vaihtelevaa, miellyttävää maastoa, sen varrella on kolme nuotiopaikkaa ja yksi hieno uimaranta. Metsässä kävellessä olisi kuulunut ainoastaan linnunlaulua, mutta Hangossa oli meneillään armeijan ampumaharjoitukset ja vähän väliä kuului papatusta ja kuminaa.

Palasimme mökille, pakkasimme eväät reppuun ja menimme sataman grillikatokseen kahvittelemaan ja grillaamaan makkarat. Pääsimme taas saunaan ja illaksi tein meille kanapataa. Oli oltu niin paljon raittiissa ilmassa, ettei jaksettu kauan valvoa.

Keskiviikkona oli aurinkoinen, lämmin sää kun lähdimme kotimatkalle. Ajoimme Lohjan kautta ja palautin lainakirjan kirjastoon. Kotona aloittelin haravahommia, Hannu rassasi moottoripyöriä ja teki pienen lenkin DragStarilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti