keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Heureka "Katastrofien keskellä"

Mummun onnenpäivät jatkuivat; sain Ilonan meille yökylään pitkästä aikaa. Tyttö on tullut äitiinsä; pienenä puhua pulputti kaiken hereilläoloajan, murrosikäisenä muuttui mykäksi.

Hain Ilonan Lohjalta ja ajoin suoraan Heurekaan. Kävimme katsomassa "Katastrofien keskellä" -näyttelyn, muut näyttelyt sivuutimme melko nopeasti. Valoilla ja äänillä aikaansaadut luonnonkatastrofit - maa, tuli, tuuli, vesi - olivat vaikuttavia, joskin yllättävän pienissä tiloissa. Peileillä tilantuntua oli onnistuttu suurentamaan. En tiedä tykkäsikö Ilona, taisi jopa vähän pelottaa.
 
Pizza Time
Ehdotin kolmea eri ruokapaikkaa, mikään niistä ei kelvannut, vaan ajoimme Leinelän Pizza Timeen. Hannu polkaisi sinne seuraksemme. Tilasimme kolme erilaista pizzaa ja itsekseni ihmettelin, miten paljon noin pieni ihminen jaksaa syödä. Haimme vielä kaupasta aamupalaa, loppuillan Ilona vietti omassa rauhassaan vinttikamarissa, mitä minä nyt välillä kävin häiriköimässä ja utelemassa poikakaverista. Lohdutin itseäni sillä, että minäkin vietin paljon aikaa mummuni luona ja emme muistaakseni kauheasti jutelleet, vaan puuhastelimme omiamme. Tosin mummulan tilat olivat silloin pienemmät; kaksio Lasitehtaalla ja myöhemmin yksiö alkovilla Virkkalassa.
 

Torstaina oli shoppailupäivä, olin luvannut ostaa Ilonalle jotain, mitä hän tarvitsee tai haluaa. Ensin ajoin kuitenkin Budget Sportiin ostamaan itselleni uuden pyöräilykypärän. Tarjosin kypärää myös Ilonalle, ei kelvannut. Halvan tehdasmyymälästä ostimme lakuja. Tytön toivomuksesta menimme Jumbon Henkka Maukkaan ja johan alkoi löytyä mustia treenivaatteita koko sylillinen. Odotellessa sovitin hailakansinisiä farkkuja, joita olinkin kaivannut. Ilonan matkaan lähti toppeja ja collegehousut. Suvi tuli sovitusti Jumboon ja vei tytön mennessään. Sain myöhästyneen äitienpäivälahjan; Suvi oli neulonut minulle jämälangoista ihanan kesäiset villasukat  Kotona totesin vinttikamarin sängyn pedatuksi, hyvin on äidin opit menneet perille. Tällä kerralla kampaajalla käynti ei kelvannut, mutta lupasin hankkia Ilonalle korvalävistykset ja ekat korvikset, jos hän haluaa. 

#kokkikotonataas (tylsä veitsi)
 
Sisustan kotia kukilla; perjantain siivouspäivän kunniaksi tuoreilla kaupan ruusuilla, pikkumaljakoihin haen pihalta alppiruusuja, valkoisia syreeninoksia ja tuoksuvia juhannusruusuja. Olemme taas laiskoja emmekä ryhdy vaihtamaan sohvanpäällisiä valkoisiin, vaan peitän punaisen sohvan tyttöjenhuoneen pastellin värisellä tikkitäkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti