tiistai 28. kesäkuuta 2022

Tallinna - Jägala Juga - Toila

Mittari näytti +23 kun lähdimme ajamaan kohti Länsisatamaa. Jätimme goretexhousut suosiolla kotiin. Takit, hanskat ja saappaat oli pakko pukea päälle. Eckerön aamulauttaan oli yllättävän pitkät jonot. Valotaulut näyttivät loppuunmyytyä, onneksi meillä oli liput ostettuina ja mahduimme mukaan. Tarkoitus oli poiketa Ülemiste keskukseen, mutta siellä oli tänään paloharjoitus ja luultavasti sen aiheuttamia ruuhkia, joten jätimme sen väliin. Voihan sinne joskus poiketa vaikka bussilla Tallinnasta.

Jägala Juga

Seuraava nähtävyys matkan varrella oli Jägala Juga (vesiputous). Harmi vain, että Narvaan johtavalla motarilla ei ollut sinne ainuttakaan opastetta ja vahingossa ohitimme putouksen. Kymmenisen kilometriä ajettuamme käännyimme takaisin ja löysimme opasteet putoukselle, jonka alajuoksulla olisi voinut käydä uimassa. Yksinäinen koira jolkotti maantietä pitkin ja kävi kuumissaan yläjuoksulla kastautumassa. Ilmeisen tuttua puuhaa näillä helteillä! Kävimme tankkaamassa ja jatkoimme kohti Toilaa. Mustat pilvet olivat saattaneet meidät matkaan Tallinnasta, nyt niitä näkyi edessäkin päin. Jos olisimme ajaneet Rakvereen, olisimme luultavasti kastuneet.

Valaste Juga

Listallani seuraava nähtävyys oli Valaste Juga, joka onkin sopivasti Toilaan menevän tien varrella. Pitihän sekin käydä katsomassa, ettei jää enää mitään syytä ajaa tylsää Tallinna-Narva (E20) moottoritietä. Hikeä pukkasi heti, kun pysähdyimme, emmekä lähteneet laskeutumaan rappuja alas rannalle asti.


Toila Pikk Apartment

Vana Fregati Pubi

Toila on todella viehättävä kylä! Kauniita vanhoja (ja uusia) omakotitaloja vehreine puutarhoineen. Majoituimme Toila Pikk Apartmentiin ja kävimme heti viilentävissä suihkuissa. Saimme alakerran huoneiston, josta pääsee näppärästi suureen puutarhaan puun alle varjoon istumaan. Meidät vastaanottanut tyttö kertoi, että pihan grilli on myös käytettävissä.

Toila Pikk Apartment

Kävelimme keskustan ainoaan ravintolaan, Vana Fregati Pubiin. Huiman hyvät ruuat! Eikä hinnalla pilattu, vaikka kilpailua ei olekaan. Syötyämme kävimme pubin naapurikaupassa. Jogurttia ei ollut myynnissä eikä keittiössämme ole kahvinkeitintä tai pressopannua, joten aamiainen on syötävä jossain muualla. Ostimme vain kuplavettä ja iltaviinin. Olin koko päivän haikaillut uimaan. Asumme rannan tuntumassa, mutta rantatörmä on niin korkea ja jyrkkä, että matkaa uimarannalle kertyy kilometrikaupalla. Käytyäni uudelleen suihkussa jäin pihalle puun alle kirjoittelemaan ja lukemaan. Saimme lisää naapureita, myös kolme nuortamiestä Suomesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti