lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lissabon


Luulin jo, että kaikki jäävätkin viettämään koti-iltaa, mutta metelin yltyessä oven takana he lopulta kahden aikaan lähtivät ulos. Pojat hiipivät seitsemältä nukkumaan, minulla oli herätys kahdeksalta. Aurinkoisessa aamussa kävelin asemalle ja ostin lipun 10.05 lähtevään Lissabonin junaan. Junamatkalla luin kirjan loppuun ja yritin vähän kerrata portugalia.

Mäkiä ja rappuja riitti taas helteessä taivaltaa, kun etsin Smile Hostelin.
Lähdin etsimään Varkaiden toria, jonka löysinkin pienen mutkan kautta, kun iso kirkko hävisi hetkeksi näköpiiristäni. Yhtään messinkistä kynttilänjalkaa ei tällä kerralla tarttunut mukaan, mutta ametistikaulakoru sentään. ”Kantaterassini” oli jo jäänyt varjoon, mutta preta maksoi euron myös naapurissa. Huh kun olikin kuuma! Vantaalla kuulemma satoi lunta ja oli pakkasta. Hannu valitsi talvilomaviikkonsa oikeaan aikaan. Back to basic! Söin lounaaksi sardiinit, keitetyt perunat ja salaatin. Vanhempi tarjoilija olikin tutun näköinen, olen tainnut olla Restaurante Solar do Vezin terassilla ennenkin lounastamassa. Syödessäni kuulin ensimmäisen kerran tällä reissulla puhuttavan suomea (jos ei lasketa puheluja/skypeä). Syötyäni kävelin Praça do Comérciolle katsomaan, onko se edelleen paketissa. Ei ollut. Siitä kipusin takaisin hosteliin suihkuun ja odottelemaan Hannua.


Lento oli myöhässä ja Hannu pääsi perille vasta kymmnenen aikoihin. Hänkin harhaili Rua Madeleinea löytämättä hostelia, joka ei lainkaan mainosta itseään ulkoapäin. Menin vastaan, kävimme oluella ja ostimme täytetyt sämpylät iltapalaksi. Kun naapurit lopettivat kolinansa paperinohuen seinän takana, yöstä tuli hiljainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti