maanantai 3. maaliskuuta 2014

Matkavalmisteluja ja kuumeista odottelua


Aloimme suunnitella kevään matkaa heti syksyn reissujen jälkeen. Tarkoitus oli lähteä pääsiäisen viettoon Portugaliin ja tavata samalla tuttavapariskunta jossain Algarven alueella. Mahdolliset työkuviot tekivät kuitenkin sen, että aikaistimme matkaa jo maaliskuulle. Näin ollen Hannulla on käytettävissä vain viikon talviloma, minä pääsen reissuun taas edeltä. Pohjoisessa on vielä paljon ennen käymätöntä, enkä voi kieltää, etteikö Portokin kutsuisi minua. Yksin lähteminen tarkoittaa taas sitä, että minä kannan kaiken tekniikan ja kirjapinon. En ole vieläkään hankkinut itselleni tablettia ja joka tapauksessa haluan ottaa mukaan vanhan, hyvän Lonely Planetin ja portugalin kielen kurssikirjan. Sovimme treffit Lissaboniin, josta jatkamme yhdessä etelään.

Vertailimme lentohintoja ja päädyimme TAP:in suoriin lentoihin Lissaboniin. Muilla yhtiöillä ei olisi paljon säästöä tullut ja matka-aika olisi venynyt kohtuuttomasti. Harmi vain, että menolento on iltapäivällä, perillä vasta illalla. Siksi varasin itselleni yhden yön majoituksen tutusta Lisbon Amazing Hostelista, se on helppo löytää ja sijaitsee sopivasti metro- ja juna-aseman lähettyvillä. Seuraavana aamuna jatkan matkaa Portoon, jossa vietän kaksi yötä. Varasin sieltäkin majoituksen etukäteen, dormipaikka aamiaisella vain 11€/yö. Sen jälkeen tuleekin täysin uutta! Karttaa katsomalla seurasin Douro-jokea itään ja päädyin Pinhão nimiseen paikkaan. Noin tuhannen asukkaan kylästä ei montaa majapaikkaa löytynyt, varasin itselleni reissun kalleimman majoituksen; yhden makuuhuoneen ”villan”, jossa pitäisi olla vähän pihaakin. Maisemat ja patikkapolut houkuttelivat minua niin paljon, että majapaikan edustajan ottaessa sähköpostilla yhteyttä varasin kolmannenkin yön. Pinhãon jälkeen reittisuunnitelma on avoin, luultavasti suuntaan vielä pohjoiseen Guimarãesiin ja/tai Bragaan.

Helmikuussa aloin huolestuneena seurata sääennusteita. Kovin oli sateista ja viileää Portugalissakin. Maaliskuun alkuun luvattiin kuivempaa ja lämpimämpää. Sehän on edellytys yksinäisille patikkamatkoille. Olen juuri parantunut flunssasta enkä todellakaan halua sairastua uudelleen reissussa. AccuWeatherin ennuste Bragalle; brilliant sunshine!

Varustehankinnat jäävät vähäisiksi; uusi saippuakotelo Murciaan unohtuneen tilalle. Hankin jo syksyllä tuulta ja vettä jonkun verran hylkivät housut. Ajankohdan takia on pakko pukea päälle myös hupullinen takki, jossa on vetoketjut taskuissa (Lissabonin tarkuvarkaita vastaan). Kovin kesäisiä vaatteita ei tarvitse pakata mukaan, vaikka Algarvessa olisikin lämmintä. Cittarin tarjouksesta ostin slimmatun collegetakin kuudella eurolla. Se mahtuu hyvin takin alle, jos on kalsea keli ja lämmittää muuten mukavasti iltaisin hosteleissa.

Kun Hannu saapuu Lissaboniin (hänkin iltalennolla), vietämme yhden yön Lissabonissa ja jatkamme aamujunalla näillä näkymin Albufeiraan. Kohde tarkentuu vielä riippuen siitä, missä Satu ja Hannu asustavat sillä hetkellä. Kolmen yön jälkeen siirrymme bussilla Castro Verdeen, josta varasimme hotellihuoneen kahdeksi yöksi. Viimeisen Lissabon-yön vietämme tutussa Beira Mar Hostelissa.

Koska minulla oli iltapäivälento, ehdin pakata lähtöpäivänä. Sääennusteet näyttivät entistä paremmilta, joten kevensin vähän mukaan tulevia vaatteita. Jätin Hannun kannettavaksi osan lukemisistani, onhan minulla läppärillä monet matkablogit ja päivänlehdet luettavana. Ehkä aikaa jää myös oman matkakirjan oikolukemiseen, vaikka se tuntuukin tuskaiselta pieneltä ruudulta. Kukkapenkistä puski esiin jotain vihreää, kun lähdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti