lauantai 1. maaliskuuta 2014

Maaliskuu - matkailukuu

Maaliskuu alkoi mukavalla säällä; ilmassa oli selvästi jo kevään tuntua. Tiedossa viikonloppu ilman stressiä ja isompia ohjelmanumeroita. Lauantaina kävimme Myyrmäessä Vantaan Taidemuseossa katsomassa hienon Maailman ihanin tyttö -valokuvanäyttelyn. Samalla Hannu osti Vantaan Antikvariaatista Göran Schildtin kirjan "Dianan saari", jota on melkein mahdoton mistään löytää. Iltapäivällä istuimme autotallin aurinkoisella nurkalla lenkkioluella. Lounaaksi hyvää hernekeittoa. Hannu yllätti kaivamalla pakastimesta punssipullon. Illalla tein savujuustosalaatin ja sangrian, jotka kannoimme vinttiin. Kuuntelimme vanhoja vinyylejä; Paco de Luciaa (R.I.P.) ja Peter Gabrielia.

Sunnuntaina vierailimme äidin luona Virekodissa. Henkilökunta oli laittanut hänen mattonsa pesuun, mutta tyynyt olivat salaperäisesti kadonneet jonnekin. Päiväpeitto oli kylpyhuoneessa, vaatteita pitkin huonetta, isän valokuva vaatekaapissa, toisen asukkaan Aino-tossut tuolin takana, sukka kirjahyllyn kaapissa ja appelsiini tuolilla. Kävimme viemässä Onnille rannekellon nimpparilahjaksi ja kotimatkalla poikkesimme Ikeaan ostamaan paksuja kynttilöitä Bilteman lattialyhtyyn, jonka Hannu toi minulle pienestä vinkistä.

Illalla päivitimme Portugalin matkan tiedot, etsin juna-aikatauluja ja katselin karttoja (ihan turhaan, tulen kuitenkin olemaan eksyksissä suurimman osan matkasta). Vaarin vanha maaliskuun/marraskuun kaktus puskee nuppuja sitä mukaa, kun päivät pitenevät. Tietysti se kukkii sillä aikaa, kun minä olen reissussa.


Kuukauden kirja: Laurent Gaudé "Kirottu suku". Ranskalaisen kirjailijan pieneen italialaiseen kylään sijoittuva liikuttava tarina "kirotusta" perheestä, jota naapurit alkuun hylkivät ja karttavat. Lopunkaiken kyläläiset vetävät yhtäköyttä ja perhekin saa ansaitsemansa arvostuksen. Tarina etenee kauniisti sukupolvelta toiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti