maanantai 27. elokuuta 2018

Elokuu loppuu, loppuuko myös remontointi?

Maanantaina kävelin varmistamaan, että uimapaikkani suihku on vielä käytössä. Samalla kävin rannan bajamajassa ja hain Tainan kasvimaalta lehtikaalia. Harkitsin uimaan menoa, mutta remonttimiesten poistuttua kävimme takapihalla ulkosuihkussa. Jotain valmistakin tuli; saimme keittiön ja astianpesukoneen käyttökuntoon (mieluummin olisin ottanut kylppärin ja pyykinpesukoneen). Siivosin allaskaapin ja laitoin tavarat paikoilleen. Jee, tänään ei tarvitse lähteä puskaan pesemään hampaita! Illalla kävimme Milan synttärikahveilla syömässä Soilin tekemiä ihania kakkuja.

Tiistaina saimme Noelin meille hoitoon heti aamusta, kun leipurit jatkoivat matkaa Vaaralaan. Ensin hän pelkäsi meillä olevaa remonttia, mutta huomasi pian, että pojat pysyvät enimmäkseen kylpyhuoneessa, eikä näistä ole hänelle haittaa. Aamupalan jälkeen lähdimme leikkikentälle, kauppaan (ja leikkikentälle) ja jäimme pihalle keinumaan. Ruuan jälkeen houkuttelin Noelia vinttiin päikkäreille, mutta hän ei kuulemma nuku vapaapäivinä päiväunia. Poika nukahti istualleen sohvalle, kun katsoimme jotain nauhoitettua lasten ohjelmaa. 

Putkiremontti oli siivousta vailla valmis. Lattioita suojasi koko rempan ajan kuituliina, joka oli keittiön muovimatossa teipeillä kiinni. Kun se poistettiin, huomasimme teipin jättäneen jäljet (haalistaneen värin) lattiaan. Kokeilimme kolmea eri pesuainetta, ilman mitään vaikutusta. Jotain hyvääkin; saimme suihkun ja pyykinpesukoneen käyttöön, vessanpöntön pitää vielä antaa olla vuorokausi rauhassa. Illalla polkaisin Korsoon Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman valmistelevaan kokoukseen. 
 
Grayson Perry and his motorbike
Keskiviikkona jätin Hannun siivoamaan remontin jälkiä ja lähdin Kampin kampaajalleni. Sitä ennen lounastin Annelin kanssa ja sen jälkeen kävin katsomassa Helsingin Taidehallin David Hockney -näyttelyn, Sanomatalon Word Press Photo 2018 -näyttelyn ja Kiasmassa Grayson Perryn monipuolisen, huikean näyttelyn. Ohi kävellessäni katsastin vielä huomenna avattavan Amos Rex -taidemuseon kukkulakaton ulkopuolelta. Vähänkö harmitti, että unohdin puhelimen kotiin latautumaan! Minun tuurillani Ranskan presidenttipari olisi vielä kävellyt vastaani!

World Press Photo of the Year 2018, Venezuela Crisis, by Ronaldo Schemidt
Kotiin palattuani sain luvan käyttää vessanpyttyä ja illalla LVIturvan pojat hakivat kuivakäymälän pois. 

Kakkukestit jatkuivat torstaina, kun kävimme Susannan synttäreillä (jotka olivat kaksi kuukautta sitten). Saimme Amin ja Roksun houkuteltua mukaan, nämä toivat meille kassillisen omenoita tullessaan.

Perjantaina kävin Tikkurilassa asioilla ja samalla poikkesin kaupunginmuseon valokuvanäyttelyyn #Throwback Vantaa. Illalla pilkoimme omenat, joista Hannu laittoi viinin käymään.

Lauantain kävelylenkillä näin Tainan kyykkivän palstallaan ja hain lehtikaalia, samalla sain luvan ottaa myös papuja. Kävin uimassa, joten voin kehua uineeni Keravanjoessa syyskuussa. Ehkä myös lokakuussa? Uimavesi oli jo lähes yhtä kylmää kuin rannan suihkun vesi. "Poika" pulputti iloisesti kylppärissä, illalla tein naapurilta saaduista punaisista omenista sosetta. Alkoi olla jo niin kosteaa, että laitoimme lämmityksen päälle.

Sunnuntai-iltapäivällä sää kirkastui ja vietimme naapureiden kanssa kesäkauden päättäjäiset pihalla grillaten. Tein Tainan pavuista ja lehtikaalista lisukkeen grilliruuille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti