perjantai 31. elokuuta 2018

Balkan 2018; Kosovosta Kroatiaan

Balkan 2018, plääni
Norwegian teki sen taas; pisti helmikuussa lennot tarjoukseen ja minä tartuin Pristinan lentoihin, ennen kuin olimme edes päättäneet, mihin päin syksyllä suuntaamme. Sen jälkeen suunnittelin Mapsin avulla parikin vaihtoehtoista reittiä, kumpikin päättyisi Splitiin ja varasin myös paluulennot. Koska lentokohteet olivat selvät, varasin majoitukset Pristinasta ja Trogirista. Harkitsin ensin Splitiä, mutta onhan Trogir paljon mukavampi paikka ja siitä on lyhyt matka lentokentälle. Sitten oli aikaa huokaista ja miettiä vuoristoreittiä, joka olisi vienyt minut uudestaan ihanaan Sarajevoon. Päädyin kuitenkin rannikkoreittiin, sillä syksyllä merivesi on lämmintä ja minähän haluan uimaan! Reitti pitää sisällään viisi maata (neljä valuuttaa), joista minulle uusi on ainoastaan Kosovo. Hannu saa kaksi maapistettä Kosovosta ja Bosnia-Hertsegovinasta. Otin yhteyttä Zeljkaan, joka lupasi majoittaa meidät Dubrovnikissa.

Maita on siis viisi; Kosovo, Albania, Montenegro, Bosnia-Hertsegovina ja Kroatia. Minulle tämä on 11. reissu Balkanille (10. Kroatiaan).

Noin kuukautta ennen reissua havahduin huomaamaan, että olin oikeasti varannut vain meno- ja paluupaikan majoitukset. Onneksi valinnanvaraa oli vielä runsaasti ja vain Podgoran majoitus ylitti normibudjettimme. Kaikki majapaikkamme vaikuttavat ainakin etukäteen katsoittuina varsin mukavilta. Ainoat ongelmat tuntuivat olevan Pristinan lentokentältä majapaikkaan siirtyminen ja yhteys Prizrenin ja Shkoderin välillä. Eivätköhän nekin selviä viimeistään paikan päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti