lauantai 18. elokuuta 2018

Jämsä ja Jämsänkoski

Jämsä
Jämsä
Jämsä
Marja-Leena kutsui meidät kotiinsa ja niinhän siinä kävi, että saimme kahden vuorokauden täysihoidon. Lauantai kului kotiutuessa, hyvästä ruuasta ja seurasta nauttiessa ja Jämsänjoen vartta kävellessä.


Himos
Himos
Himos
Sunnuntain täydelllisen aamiaisen syötyämme lähdimme autoajelulle Himoksen rinteille. Olisihan siellä kaikennäköistä ja -kokoista majoitusta tarjolla. Nyt oli hiljaista, mutta lasketteluaikaan on taatusti tunkua. Kävimme ruokakaupassa ja ajoimme Jämsänkoskelle.


Jämsänkoski
Jämsänkoski
Asko ja Eila asuvat edelleen samassa talossa, jonka muistan lapsuudestani. Marja-Leenan tytär Sara puolestaan asustaa perheineen Marja-Leenan kotitaloa. Siitä on kulunut vuosikymmeniä, kun olen viimeksi käynyt täällä sukuloimassa. Samaa Päijänteen vettä mekin juomme Vantaalla, mutta näiden vedessä täytyy olla jotain erinomaista lisäainetta, kun eivät tunnu vanhenevan lainkaan.

Siskon kanssa vanhempiemme valokuvia peratessa totesimme, että liki joka kesä kävimme Jämsänkoskella (junalla). Ensin vanhempamme nuorena parina, sitten kahden vanhemman sisaruksen kanssa. Muutaman vuoden kuluttua minä tulin mukaan kuviin ja siitä vielä muutaman vuoden kuluttua pikkuveli. Telttamajoitus pihalla ja siskonpeti vintissä olivat kova sana. Vastavuoroisesti Asko ja Eila kävivät Lohjalla lähes joka kesä. Ja jos oli syntymäpäiviä tai muita juhlia, Jämsänkoskelta saapui suurempikin vierasjoukko. Meidän sukupolvellamme on käytössä autot, sähköpostit, älypuhelimet, facebookit sun muut vempaimet, silti sukulaisvierailut jäävät hävettävän vähiin, vaikka asummekin "koko lähellä", kuten jämsänkoskelaiset saattaisivat asian ilmaista.


Syötyämme kahvittelimme Marja-Leenan aurinkoisella takapihalla. Saunottuamme jatkoimme jutustelua ja katsoimme vanhoja valokuvia. Skip Bon pelaaminen sai suosiolla jäädä seuraavaan kertaan.


Enni-mummi ja Yrjö-vaari
Entisenä lohjalaisena kaipaan aina veden lähelle. Järvi-Suomen maisemat saivat minut huokaamaan ihastuksesta. Ajoimme kotiin vaihtelun vuoksi Hämeenlinnan kautta.

Hoedown, Valkeakoski 2017
Esa Kaartamo R.I.P.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti